Tiistaina reippaasti lunta myös Keski-Suomeen

Lännestä saapuva lumisadealue kattaa tiistaina myös koko Keski-Suomen maakunnan. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Paavo Korpela povaa, että Keski-Suomeen voi tiistain aikana sataa viisikin senttiä lisää lunta. Lumisade on kovimmillaan tiistaina aamupäivällä mutta hiljenee myöhään iltapäivällä tai illan mittaan, jolloin keli poutaantuu. Tuuli on kohtalaista, enimmillään kuutta metriä sekunnissa. Lämpötila pysyttelee enimmäkseen niukasti pakkasen puolella, mutta tiistaina iltapäivällä lämpötila voi nousta jopa nollan yläpuolelle, Korpela sanoo.

Tiistain ja keskiviikon välinen yö on jälleen selkeä pakkasyö. Keskiviikkona on päivällä poutaista ja aurinkokin voi näyttäytyä. Lämpötila on jokusen asteen pakkasen puolella. Keskiviikkoiltana Keski-Suomeen yltää jälleen uusi lumisadealue.

- Keskiviikon ja torstain välisenä yötä lunta voi tulla jälleen yli viisi senttimetriä, jopa enemmän kuin tiistaina, Korpela kertoo.

Torstaina voi sadella vielä lunta ja sää on enimmäkseen pilvistä. Perjantai on enimmäkseen poutainen päivä. Loppuviikosta pysytään 2-5 asteen verran pakkasen puolella.

Lunta Jyväskylän lentoaseman mittauspisteessä oli maanantai-iltana 50 senttimetriä ja Joutsan Leivonmäen mittauspisteessä 56 senttimetriä. Multian mittauspisteessä lunta oli 64 senttimetriä.