Äänekosken hallitrio sai valtuustolta vahvan tuen

Kaupunki haluaa lisätä vetovoimaansa ja asukkaittensa elämänlaatua ja terveyttä uusilla liikuntatiloilla, joista tehtiin maanantai-iltana periaatteellinen päätös.

Äänekoskelle rakennetaan lähivuosina kaikkiaan kolme suurempaa liikuntahallia: jäähalli Suolahteen uimahallin läheisyyteen, monitoimihalli Kotakennään alueelle sekä jalkapalloa ja yleisurheilun talviharjoittelua varten tarkoitettu ylipainehalli Liikuntapuistoon.

Samoin kaupungin nykyinen liikuntatalo peruskorjataan suunnitelmien mukaisesti. Korjaustöiden pitäisi alkaa jo ennen lokakuun alkua.

Äänekosken kaupunginvaltuusto hyväksyi periaatepäätöksen paikkakunnan kolmen hallihankkeen toteuttamisesta maanantai-iltana suurella enemmistöllä 35–8, joskin äänestystä edelsi yli puolitoista tuntia kestänyt keskustelu.

Vastaehdotuksen kolmen hallin rakentamista vastaan teki Lauri Lax (ps.). Hänen mielestään jäähallin ja ylipainehallin rakentamissuunnitelmia voi hyvin viedä eteenpäin, mutta Kotakennäälle kaavaillun monitoimihallin voisi jättää joukosta pois.

Laxin vastaesitystä kannattivat Marko Tuhkanen (sd.) ja Erkki Kautto (vas.), mutta se kaatui kaupunginhallituksen pohjaesitykselle.

Vastaesitystään Lax perusteli muun muassa sillä, ettei uusi monitoimihalli ole tarpeellinen, koska nykyisessä liikuntatalossa on jo tilaa sisäliikunnalle.

Tätä tietoa oikaisi vapaa-aikatoimenjohtaja Markku Auvinen kertomalla, ettei vapaita saliaikoja oikein ole. Perään hän luetteli vielä liudan kolmenumeroisia lukuja jalkapalloa, koripalloa, jääkiekkoa, yleisurheilua ja jopa tanssia harrastavien kaupunkilaisten määrästä.

Voimakkaasti hankkeiden toteuttamista puolusti muun muassa Timo Pulli (sd.). Hänen mielestään Äänekoskella tarvitaan seniorihankkeiden lisäksi muutakin. Jos liikuntahankkeista luovutaan, kaupunki valitsee vaihtoehdon, joka merkitsee paluuta sisäänpäin kääntyneeksi teollisuuspaikkakunnaksi.

Tehty päätös oli vasta periaatepäätös hankkeista. Jokainen niistä tuodaan vielä valtuuston käsittelyyn. Leila Lindellin (kesk.) mukaan halliprosessi on osoittanut sen, että näin isoja ja kaupunkilaisia kiinnostavia hankkeita pitää esitellä näillekin, koska "sen verran paljon vääriä oletuksia on ollut liikkeellä".