Helsingin keskustan yliajosta epäilty mies vangittiin taposta epäiltynä

Poliisi on kertonut epäilevänsä miestä taposta ja viidestä tapon yrityksestä.

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut 51-vuotiaan miehen, jota epäillään yliajosta Helsingin keskustassa heinäkuussa. Mies vangittiin todennäköisin syin taposta epäiltynä.

Epäiltyjä rikosnimikkeitä jutussa ovat poliisin mukaan lisäksi viisi tapon yritystä, rattijuopumus sekä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

– Asian esitutkinta etenee suunnitellusti, ja esitutkinta valmistunee viikolla 39, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Teemu Kruskopf kertoi tiistaina.

Hän ei kommentoinut, onko epäilty myöntänyt syyllistyneensä rikokseen tai kertonut mahdollista motiivia.

 

Kaahailuilmoitus edeltävänä päivänä

 

Poliisi on kertonut epäilevänsä miehen törmänneen Jaguarillaan tahallaan kuuteen ihmiseen suojatiellä Lönnrotinkadulla heinäkuun 28. päivänä. Yliajossa kuoli nainen.

Heinäkuussa mies kertoi poliisin mukaan, että ajoi ylinopeutta välittämättä siitä, jääkö joku auton alle.

Miehellä on taustallaan pakkohoitoa ja rikostuomioita. Kiinnioton jälkeen hänet luovutettiin poliisilta terveysviranomaisten huostaan.

Miehestä oli poliisin mukaan tehty useita kaahailuilmoituksia ennen epäiltyä yliajoa.

– Ajoneuvosta on tullut ilmoitus 27. heinäkuuta ajokäyttäytymisen takia Tuusulanväylällä. Meille on tullut ilmoitus, että ajoneuvo on ohitellut useita autoja pientareen kautta, tutkinnanjohtaja Kruskopf kertoi aiemmin STT:lle.

 Poliisi ei tuolloin tavoittanut miestä.

 Poliisin mukaan epäillyltä on viimeksi ollut ajokortti pois toukokuusta 2013 maaliskuuhun 2014. Ajokielto liittyy kaahailuun, josta mies sai sakot.

 Myös vuodelta 2009 löytyy poliisin merkintä, jonka mukaan miehelle on palautettu ajo-oikeus.

 

Poltti isänsä talon

 

Yliajosta epäilty mies on aiemmin polttanut isänsä talon. Imatran käräjäoikeus jätti miehen tuomitsematta rangaistukseen tuhotyöstä, joka tapahtui Imatralla heinäkuussa 2003. Mies määrättiin tahdosta riippumattomaan hoitoon, ilmenee tuomiosta.

 Tuomion mukaan mies otti Helsingistä taksikyydin aikomuksenaan polttaa isänsä koti ja osti Imatran läheltä 18 litraa bensaa sytykkeeksi. Asunnossa oli sisällä myös isän 10-vuotias poika, mutta molemmat onnistuivat pakenemaan.