Huhtasaari toivotti Terholle ja kumppaneille mukavaa hallitustaivalta "Sipilän ja Orpon peukalon alla"

Oppositio höykytti hallitusta hallituspohjan muutoksesta.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) käveli viime viikon ratkaisuillaan eduskunnan ylitse, sanoo SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.

Lindtman kommentoi eduskunnassa valtioneuvoston tiedonantoa hallituspohjan muutoksesta.

Lindtmanin mukaan tapa, jolla hallitus koottiin, ei edusta avoimen kansanvaltaisen demokratian toimintaperiaatteita. Tämän vuoksi hän esitti hallitukselle epäluottamuslausetta.

– Tässä korttipelissä osalla pelaajista taisi olla merkatut kortit, Lindtman sanoi.

Lindtmanin mukaan hallitus on kokenut moraalisen haaksirikon.

– Hallitus yrittää nyt jatkaa olemassaoloaan muina miehinä. Se jatkaa kuitenkin parlamentaarisesti ja moraalisesti ohentuneena ilman kansalaisten enemmistön tukea. On ilmeistä, että hallituksen takana on enää vajaa 40 prosenttia kansasta. Se ei ole paljoa, Lindtman painotti.

"Härski näytelmä"

Perussuomalaisten varapuheenjohtajan Laura Huhtasaaren mukaan viime viikon hallituspohjan vaihdos oli "härski näytelmä".

– Kulisseissa oli jo pidempään juoniteltu operaatiota. Jussi Halla-ahon kutsuminen hallitusneuvotteluihin oli pelkkä näytelmä. Vedottiin höpöhöpö-verukkeisiin, jotta perussuomalaisista päästiin eroon, Huhtasaari sanoi eduskunnassa.

– Toivotamme ministeri Terholle ja kumppaneille mukavaa hallitustaivalta Sipilän ja Orpon peukalon alla. Muistakaa totella kiltisti, niin kiiltävä musta auto odottaa huomennakin, Huhtasaari jatkoi.

Myös Huhtasaari esitti viime viikon tapahtumien vuoksi hallitukselle epäluottamuslausetta.

Eduskunta äänestää valtioneuvoston tiedonannosta tiistaina.

Huhtasaari: Hallituspohjan muutos oli "härski näytelmä"