IS: Mies lähestyi poliisia puukon kanssa ja tippui parvekkeelta Helsingissä

Mies putosi neljän metrin matkan maahan poliisin käytettyä etälamautinta.

Ilta-Sanomien mukaan poliisia puukon kanssa kerrostaloasunnossa vastassa ollut mies putosi parvekkeelta poliisin käytettyä etälamautinta. Tapaus sattui maanantaina Helsingin Sörnäisissä.

Poliisi oli hälytetty paikalle hieman kello viiden jälkeen, kun mies oli uhannut vahingoittaa itseään kerrostalon parvekkeella. Lehti kertoo, että poliisi oli tämän jälkeen yrittänyt neuvotella miehen kanssa kerrostalossa noin kahden ja puolen tunnin ajan.

– Henkilö oli parvekkeella ja päätti lähestyä asunnossa sisäpuolella ollutta poliisipartiota puukko kohotettuna lyöntiasentoon. Poliisi joutui sitten käyttämään voimakeinoja, eli etälamautinta, Helsingin poliisilaitoksen yleisjohtaja Tuomas Lappalainen sanoi Ilta-Sanomille.

Etälamauttimen käytön jälkeen mies oli Lappalaisen mukaan joko kiepsahtanut tai horjahtanut parvekkeen kaiteen yli. Yleisjohtajan mukaan parvekkeelta pudonnut puukkomies oli noin 50-vuotias.

Mies vietiin Ilta-Sanomien mukaan paikalta sairaalahoitoon tajuissaan, mutta hänen vammojensa vakavuudesta ei toistaiseksi ole tarkempaa tietoa. Tapauksesta tullaan yleisjohtajan mukaan kirjaamaan rikosilmoitus virkavallan väkivaltaisena vastustamisena.

Kommentointi on suljettu