Juhannusaatto näyttää poutaiselta – "Kaksikymmentä lämpöastettakin voi olla tiukassa"

Keski-Suomessa lämpötila voi nousta perjantaina kahdeksantoista asteen paikkeille, mutta jos on pilvistä, vain hieman yli kymmeneen.

Juhannusaaton sää näyttää poutaiselta koko maassa, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Jos pilviharso pysyttelee tiessään, voi lämpötila Etelä- ja Keski-Suomessa nousta perjantaina kahdeksantoista asteen paikkeille. Muutoin lämpötila kohoaa vain hieman yli kymmeneen asteeseen.

Rannikkoseudulla sään odotetaan olevan selkeämpi, ja myös lämpötila noussee muutaman asteen muuta maata korkeammaksi. Lapissa lämpötila pysyttelee viiden ja viidentoista asteen välillä.

– Siitä voidaan sanoa aika vakavalla rintaäänellä, että helteitä ei ole tulossa. Kaksikymmentä lämpöastettakin voi olla aika tiukassa, sanoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Eveliina Tuovinen.

Tuovisen mukaan juhannuspäivän eli lauantain sää näyttää muutaman asteen aattoa lämpimämmältä. Jos aaton sää kohtelee parhaiten länsirannikolla juhannustaan viettäviä, on lauantaina varauduttava sateisiin. Sateen mahdollisuus lisääntyy lännessä juhannuspäivän iltapäivän ja illan aikana.

Juhannusmenoista ei pidä ilakoida somessa – tyhjä asunto helppo kohde murtovarkaalle