Kotimaa

Kokoomuksen Vartiainen: henkilöstön asemaa työpaikoilla vahvistetaan

Henkilöstön asemaa ja tiedonsaantia työpaikkojen päätöksenteossa vahvistetaan osana paikalliseen sopimiseen siirtymistä, kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen kertoi tänään eduskunnassa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Vartiainen on ollut mukana muotoilemassa paikallisen sopimisen vahvistamiseen tähtääviä toimia pääministeri Juha Sipilän hallituksen hallitusneuvotteluista lähtien.

Vartiaisen mukaan paikallisen sopimisen perälautana säilytetään työehtosopimus, jonka tasoa ei paikallisesti voi alittaa.

Kun paikalliseen sopimiseen ei jatkossakaan pakoteta sen paremmin työnantajia kuin työntekijöitä, voi kumpi tahansa osapuoli ilmoittaa haluavansa noudattaa työehtosopimuksen tasoa paikallisesti neuvotellun sopimuksen sijaan, Vartiainen huomauttaa.

– Kokoomus uskoo siihen, että suomalaiset työntekijät ja yritysjohto osaavat sopia järkevästi niin, että yritysten tuottavuus ja työllistämismahdollisuudet kohenevat. Työehtosopimuksista ilmenevät vähimmäisehdot säilyvät kuitenkin kaikissa yrityksissä työpaikkasopimista rajaavana vähimmäistasona, Vartiainen sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän välittämässä tiedotteessa.

Vartiaisen mukaan Suomen nykyinen, yleiskorotuksiin perustuva palkkasopiminen ei ole "sopusoinnussa hintavakauden, globaalitalouden ja eurojäsenyyden kanssa".

Hallitus ilmoitti tänään, että paikallista sopimista pyritään vahvistamaan työehtosopimusten kautta. Työehtosopimuksia täydennetään paikallista sopimista tukevalla lainsäädännöllä. Sääntelyn tarvetta arvioidaan toukokuussa.

Hallituksen mukaan työpaikoilla pitäisi pystyä sopimaan esimerkiksi palkoista, palkkausjärjestelmistä, palkanlisistä ja työajoista.

Uusimmat

Kotimaa

Tapionkadun Siwa ryöstettiin Jyväskylässä

Valtion karenssisopimukset ulottuvat jatkossa myös kuntiin

Liikenneraivo roihahti Jämsässä – käsimerkistä hermostunut uhkasi vesurilla

Alkoholilaki viivästyy eurooppalaista hyväksyntää odotellessa

Sairaalabakteeri jyllää Töölön sairaalassa

Tampere-Keuruu-välille palautetaan yksi päivittäinen junavuoro

Poliisi: Kajaanin lentoasemaan ei kohdistu turvallisuusuhkaa

Kaukoliikenteeseen 80 junavuoroa lisää

IL: Suomen Sisu perusti katupartion

Rehtoria epäillään oppilaiden hyväksikäytöstä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.