Lehdet: Näin Enkeli-Elisan kirjoittaja selittää valheita

Niin sanotusta Enkeli-Elisasta kirjoittanut omakustannekirjailija Minttu Vettenterä on nyt vastannut häntä kohtaan esitettyihin valehtelusyytöksiin. Lauantaina ilmestynyt Helsingin Sanomien Kuukausiliite esitti epäilyksen, ettei 15-vuotiasta itsemurhan tehnyttä Elisa-tyttöä olisikaan olemassa.

Koulukiusaamisen vuoksi itsemurhan tehneen Elisan tapausta on käsitelty Vettenterän kirjan lisäksi blogeissa, joiden kirjoittajiksi on väitetty esimerkiksi Elisan isää ja äitiä. Tapaus on ollut myös esillä useissa tiedotusvälineissä.

Vettenterä myöntää Aamulehden ja Iltalehden haastatteluissa valehdelleensa itsemurhan tehneen kuolinpäivän. HS selvitti, ettei Suomessa kuollut kuolinpäivänä tai sen lähipäivinä yhtään Elisan ikäistä tyttöä.

– Jos kertoisimme oikean kuolinpäivän, melkein kuka tahansa pystyisi selvittämään, kenestä on kysymys, Vettenterä perustelee väärän tiedon antamista Aamulehdessä.

Vettenterä on kertonut, että hän on valmis esittämään todisteita Elisan olemassaolossa elokuussa lomansa jälkeen.

– Lupasin blogissani, että esittäisin todisteita lomani jälkeen elokuussa. Hesarin juttu teki tilanteesta erilaisen. Katsotaan nyt, onko edes tarvetta esittää niitä. Eikä se ole minusta vaan Elisan vanhemmista kiinni, hän kommentoi Aamulehdessä.

Vettenterän mukaan hän olisi toimittanut todisteet Helsingin Sanomille jo ennen Kuukausiliitteen artikkelin julkaisua, mutta ei ehtinyt lomansa vuoksi toimittamaan niitä henkilökohtaisesti.

– En halunnut lähettää tietoja sähköpostilla.

Enkeli-Elisan tukijat raivostuivat aitousepäilyistä

HS: Poliisi selvittää Enkeli-Elisan taustoja