Luistimilla musiikin tahtiin: ”Käydään melkein joka päivä jäällä”

Suolahden viikoittainen musiikkiluistelutapahtuma on vetänyt jopa yli sata innokasta nuorta jäälle luistelemaan.

Suolahden keskustan luisteluradalla Äänekoskella musiikki raikaa hokkareiden viilettäessä jäätä pitkin. Suolahden Urhon tiistaisin järjestämä musiikkiluistelutapahtuma on innostanut nuoria jäälle luistelemaan ja pelailemaan jääkiekkoa.

- Me käydään melkein joka päivä jäällä. Täällä on parasta, kun saa olla kavereiden kanssa hyvässä porukassa ja on hauskaa, kaverukset Hugo Hämäläinen, 8, Eemeli Liimatainen, 9, ja Otso Hietanen, 10, kertovat.

Musiikkiluistelut ovat vetäneet Suolahdessa jäälle jopa yli sata lasta ja nuorta illassa. Tänä tiistaina pelko lauhan kelin myötä heikentyneestä jäästä karkotti hieman väkeä, mutta innokkaimmat löysivät tiensä paikalle ja jääkin oli lopulta hyvässä kunnossa. Suolahden Urhon puheenjohtaja Jouko Riihimäki on kiitollinen nuorten innostumisesta jäälle.

- Tosi hyvin on ollut viime kerroilla väkeä paikalla ja hienoa, että lapsille saadaan tätä kautta hyvää mieltä. Toivottavasti vanhemmatkin innostuisivat tästä ja lähtisivät vielä sankemmalla joukolla lastensa kanssa jäälle.

Musiikkiluistelut jatkuvat Suolahden kentällä tiistaisin puoli viideltä vielä tulevinakin viikkoina.

- Niin pitkään jatkamme, kun kelit sallivat ja jäätä riittää. Hiihtolomaviikolla luvassa on myös enemmän ohjelmaa, Riihimäki ja Urhon varapuheenjohtaja Janne Heiskanen vinkkaavat.