Mies halusi vankimielisairaalaan, tappoi tytön

17-vuotias tyttö kuoli tänään Pohjois-Savossa Varkaudessa, kun vuonna 1968 syntynyt mies puukotti häntä ylävartaloon useita kertoja.

Varkautelaismies on alustavassa puhuttelussa kertonut valinneensa uhrinsa sattumalta. Poliisin mukaan tyttö ja mies eivät tunteneet toisiaan.

- Hän halusi teollaan päästä yhteiskunnasta pois vankimielisairaalaan, rikoskomisario Harri Pöysti kertoo teon motiiveista.

Suomessa ei ole virallisesti vankimielisairaaloita. Turussa ja Vantaalla sijaitsee psykiatrinen vankisairaala, ja Kuopiossa ja Vaasassa oikeuspsykiatrinen sairaala.

Tekoa tutkitaan murhana, koska mies oli suunnitellut tappavansa jonkun. Mies ei tehnyt kiinni otettaessa vastarintaa eikä yrittänyt paeta poliisia.

Varkautelaistyttö oli iltapäivällä kavereidensa kanssa liikkeellä polkupyörällä kevyenliikenteenväylällä. Vastakkaisesta suunnasta tullut mies alkoi yllättäen lyödä tyttöä puukolla. Puukotukset eivät kohdistuneet muihin henkilöihin. Tyttö kuoli tapahtumapaikalla. Tytön kavereille on järjestetty kriisiapua.

Teko sattui vilkkaalla alueella noin puolen kilometrin päässä poliisiasemasta.