Oriveden ampumisen syy alkaa hahmottua

Oriveden perjantaisen kouluampumisen taustalla näyttää olevan nuorenparin kariutunut seurustelusuhde. Ennen kouluampumista 1989 syntynyt mies ampui entisen tyttöystävänsä isää. Työpaikallaan haavoittunut isä on antanut perjantaina useita haastatteluja eri tiedotusvälineille.

Haavoittuneen tytär ja ampuja olivat kadoksissa muutama viikko sitten. Heidän etsinnästään uutisoitiin laajasti.

Isä kertoi MTV3:lle, että kouluampujan ja hänen tyttärensä suhde päättyi jo aikoja sitten. Tytär ja ampuja katosivat Jyväskylästä. Poliisi etsi heitä julkaisemalla molempien nimet ja tytön kuvan.

Poliisin tiedotteissa kadonneista puhuttiin pariskuntana, mutta isän mukaan tytär oli oikeasti pakotettu karkumatkalle.

- Tytär joutui niin kovan henkisen painostuksen kohteeksi, että hänet käytännössä vietiin väkisin. Emme halunneet silloin kertoa asiasta sen enempää, halusimme vain tytön kotiin, isä sanoi MTV3:lle.

Aamulehden haastattelussa isä kertoo, kuinka hän joutui katsomaan perjantaina suoraan aseen piippuun. Isän mukaan tekijä ampui häntä valopistoolilla, jolla hän tähtäsi päähän. Ase ei aluksi lauennut, ja lopulta ammus osui isän hauikseen.

Vanhemmat hakivat lähestymiskieltoa

Aamulehden ja Ilta-Sanomien mukaan tytön vanhemmat ovat hakeneet miehelle lähestymiskieltoa suojatakseen tytärtään. Vaatimusta on tarkoitus käsitellä käräjäoikeudessa ensi viikolla.

Myös rikoslehti Alibi kertoo lukuisten lähteiden kertomusten perusteella, että teon taustalla on pariskunnan riitaisa eroprosessi.

Uuden Suomen mukaan epäilty ei ole ollut kuulusteluissa yhteistyöhaluinen. Lehti kertoo, että ampuja on suostunut puhumaan poliisille "hyvin niukasti". Rikoskomisario Jari Kinnusen mukaan ampuja ei ollut silminnähden alkoholin vaikutuksen alainen.

Poliisi vahvisti alkuillasta tiedotteessaan, ettei se epäile päihteillä olleen osuutta tekoon.

Keskisuomalaisen tietojen mukaan poliisi epäilee vuonna 1989 syntynyttä Jani Koskista murhan yrityksistä ja vaaran aiheuttamisesta. Viranomaiset eivät ole vahvistaneet epäillyn henkilöllisyyttä.

Äiti lehdelle: Tämä on totuus tyttäreni ja ampujan suhteesta

Iltapäivän tiedotustilaisuus: Ampuja tuli koululle yllättäen

Nuori saa apua Oriveden tapahtumien puintiin verkossa

Räsänen: Koulujen turvallisuutta kehitettävä edelleen

Epäilty käytti metsästysasetta, luvat kolmeen aseeseen

Keskisuomalaisen toimittaja paikan päällä: ”Vanhemmat itkuisina”

Poliisi vei mystisen auton Oriveden koululta

Lukiolaisten liitto kutsuu presidentin pohtimaan kouluturvallisuuden parantamista

Oriveden tapahtumat keränneet runsaasti uteliaita

Kouluampujan entisen tyttöystävän isää ammuttiin