Kotimaa

Näin poliisi selittää aseluvan jättämistä ampujalle: "Ei katsottu kiireelliseksi"

Poliisi on saanut kritiikkiä siitä, miksi Oriveden kouluampuja sai pitää aseensa häntä kohtaan tehdystä lähestymiskieltohakemuksesta huolimatta. Pirkanmaan apulaispoliisipäällikkö Antero Rytkölä julkaisi lauantaina iltapäivällä tiedotteen, jossa hän selittää viranomaisten toimintaa.

Tässä poliisin tiedote kokonaisuudessaan:

"Ampujaksi epäillyllä miehellä on rinnakkaisluvat kolmeen aseseen.

Pirkanmaan poliisilaitoksella ei vielä ollut ehditty ottaa harkittavaksi aselupien mahdollista peruuttamista maaliskuussa olleen, henkilön katoamiseen liittyneen etsinnän johdosta. Asia ei ollut katsottu kiireelliseksi, koska ampujaksi epäillyllä ei ollut aikaisempaa rikos- tai väkivaltahistoriaa eikä sellaista liittynyt katoamiseenkaan.

Apulaispoliisipäällikkö Antero Rytkölä Pirkanmaan poliisilaitoksen lupahallinnosta kommentoi yleisellä tasolla aseiden hallussapitoa rinnakkaislupien perusteella seuraavasti. Rinnakkaislupa perustuu viranomaisen myöntämään lupaan ja aseen omistajan suostumukseen. Omistaja luonnollisesti päättää ja vastaa aseistaan, mm. oikean säilytystavan osalta. Asianmukainen asekaappi on aseiden oikea säilytystapa.

Julkisuudessa on esitetty kysymyksiä siitä, voiko lähestysmiskieltohakemus olla perusteena ampuma-aseiden peruuttamispäätökselle. Yleisellä tasolla apulaispoliisipäällikkö Rytkölä kommentoi tätä kysymystä seuraavasti: Jos lähestysmiskieltohakemus tulee poliisin tietoon, asia harkitaan tapauskohtaisesti myös aselupien osalta. Pelkkä hakemus ei aina kuitenkaan johda aselupien peruuttamiseen tai aseiden poisottoon. Sen sijaan tuomioistuimen lähestymiskieltopäätös johtaa poikkeuksetta aselupien peruuttamiseen."

Uusimmat

Kotimaa

Mies heitteli poliiseja kiuaskivillä Jyväskylässä

Keskiviikkona hellelukemat 60 sääasemalla, torstaina enää neljällä

Evira: Leipomo Salosen ruisleivissä saattaa olla hiekkaa

Nelostiellä kannattaa varautua ruuhkiin MM-rallin takia

Kalanhajuiset kultaleväkukinnat värittävät Keski-Suomen järviä

Törkeästä raiskauksesta epäiltyjen kuubalaispelaajien tutkinta valmis

Loma-asunto lohkeaa nyt edullisesti Turkissa

Viimeiset hetket käsillä – Vielä ehdit osallistua suureen kalakuvakisaan

Nuorukaiset kaahailivat vesiskoottereilla 90 km/h – rajoitus 9 km/h

Poliisi: Yö oli rauhallinen, 16 päätyi putkaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.