Suomalainen yhtiö sai merkittävän tilauksen Saudi-Arabiaan

Jyväskyläläinen koulutusvientiyhtiö EduCluster Finland Oy on saanut miljoonaluokan kaupan Saudi-Arabiasta. Yhtiö ryhtyy kehittämään koulutusosaamisen ja opettajankoulutuksen huippuyksikköä Jeddassa toimivaan King Abdulazizin yliopistoon.

– Sopimus on viisivuotinen ja se työllistää suomalaisia asiantuntijoita noin viidenkymmenen henkilötyövuoden verran. Rakennamme huippuyksikön yhdessä paikallisten asiantuntijoiden kanssa, kertoo EduClusterin kansainvälisten asioiden johtaja Elise Tarvainen.

Hän ei paljasta kaupan arvoa, mutta kertoo sen olevan samaa kokoluokkaa kuin yhtiön muutaman vuosi sitten Arabiemiraateista saama tilaus. Se oli tuolloin Suomen historian suurin koulutusvientisopimus. Sen seurauksena kymmeniä suomalaisia opettajia lähti opettamaan arabilapsia kahteen paikalliseen kouluun.

EduCluster teki kauppasopimuksen Wadi Jeddah -yhtiön kanssa, joka on saudiyliopiston omistama koulutusalan yritys. Sen toimitusjohtajan, tohtori Mohammednajeeb G. Khayatin mukaan kyseessä on lajinsa ensimmäinen arabimaissa suomalaisten kanssa toteutettava koulutusalan hanke.

– Olen iloinen kumppanuudesta Suomen johtavan koulutusvientiyhtiön EduCluster Finland Oy:n kanssa. Haluamme hyödyntää maailman parhaimpien joukkoon tunnustettua suomalaista koulutusjärjestelmää uudistaessamme kuningaskuntamme koulutusta, Khayat kommentoi.

King Abdulazizin yliopistossa työskentelee 17 0 000 opiskelijaa ja 9 000 työntekijää. Ohjelma käynnistyy naisopettajien jatko- ja täydennyskoulutuksen kehittämisellä Koulutusyhteistyössä on kaiken kaikkiaan vahva tyttöjen ja naisten koulutusta kehittävä painotus.

– Ohjelmalla on tärkeä yhteiskunnallinen merkitys tyttöjen ja naisten koulutuksen kehittämisessä. Uskon, että jos halutaan parantaa asioita, se ei toteudu ulkoa päin, vaan ainoastaan olemalla läsnä ja tekemällä yhteistyötä.  Kumppanuusohjelma antaa mahdollisuuksia myös oman henkilöstömme osaamisen kasvattamiseen ja kansainvälistymiseen. Olen iloinen, että aiemman rehtorimme Aino Sallisen johdolla aloitetut sopimusneuvottelut saatiin nyt myönteiseen päätökseen, Jyväskylän yliopiston rehtori Matti Manninen toteaa.

Lue aiheesta lisää maanantain painetusta Keskisuomalaisesta.

Koulutusvienti on tasa-arvon vientiä