Suomen Kuvalehti: Turun puukkoiskun alkuperäinen kohde oli varusmies

Puukottaja luopui varusmieskohteesta, sillä tämän ympärillä oli liikaa ihmisiä.

Turun puukkoiskusta epäillyn nuoren miehen alkuperäinen kohde oli Turun torilla ollut varusmies, kertoo Suomen Kuvalehti. Lehden mukaan puukotuksista epäilty Abderrahman Bouanane on kertonut kuulusteluissa aikoneensa hyökätä varusmiehen kimppuun, mutta vaihtoi iskukohdetta, koska ympärillä oli liikaa ihmisiä.

Epäilty puukottaja asui Turussa Pansion vastaanottokeskuksessa. Lähistöllä sijaitsee Pansion laivastotukikohta, jota on aiemmin arveltu mahdolliseksi iskukohteeksi.

Lännen Media uutisoi eilen, että epäilty puukkoiskijä aikoi iskeä sotilaskohteeseen. Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja Olli Töyräs ja KRP:n päällikkö Robin Lardot eivät vahvistaneet tietoa Lännen Medialle. Lardot sanoi STT:lle eilisiltana, ettei hän kommentoi uutista.

Turussa sijaitsee myös esimerkiksi Merivoimien esikunta. Merivoimien tiedotuspäällikkö Annele Apajakari ei keskiviikkona kommentoinut, onko poliisi ollut puukotusjutun tutkinnassa yhteydessä Merivoimiin. Hän kuitenkin muistutti yleisellä tasolla, että sotilaskohde voidaan ymmärtää monella tavalla. Se voi tarkoittaa paitsi paikkaa myös esimerkiksi ajoneuvoa, ilma- tai vesialusta, esinettä tai joukkoa, hän listasi.

 

Poliisi uskoo epäillyn tavoitelleen marttyyrikuolemaa

Poliisilla on ollut käsitys, että puukkoiskun pääepäilty olisi jatkanut tuhojaan niin pitkään, että poliisi mahdollisesti tappaa hänet.

– Näyttää tällä hetkellä siltä, että Isisin propagandaan perehtynyt epäilty haki marttyyrikuolemaa. Se on oletettavasti syy, että järjestöt eivät ole ottaneet nimiinsä tekoa, koska epäilty jäi henkiin, Lardot kertoi sisäministeriön tilaisuuden yhteydessä.

Poliisilla on hallussaan epäillyn tekemä manifesti. Poliisin mukaan se oli alun perin kirjoitetussa muodossa ja epäilty luki sen tallenteelle. Hän julkaisi videomanifestinsa juuri ennen tekoa pikaviestipalvelussa.

Turun torilla viime kuussa tapahtuneissa puukotuksissa kuoli kaksi suomalaista naista ja haavoittui kahdeksan ihmistä. Haavoittuneista kuusi on naisia ja kaksi miehiä.