Kotimaa

Suomesta lähtee opettajia Abu Dhabiin

Suomalaisen koulutusosaamisen viennin aloittaminen Arabiemiraateissa sijaitsevaan Abu Dhabiin on varmistunut. Suomesta lähtee maahan noin 30 opettajaa ja muutama rehtori. Henkilöstön palkkaaminen on aloitettu.

Opettajat tulevat työskentelemään kahdessa ala-asteen koulussa - Abu Dhabissa ja Al Ainissa. Suomalaisten opetus yhteistyössä emiraattiopettajien kanssa alkaa ensi syksynä. Hankkeessa on kyse on niin sanotusta integroidusta mallista, jossa suomalaisesta koulusta otetaan sellaisia asioita, jotka istuvat Arabiemiraattien kulttuuriin.

Abu Dhabi Education Council ja Jyväskylän yliopiston omistaman EduCluster Finland Oy allekirjoittivat koulutussopimuksen maanantaina. Kyseessä on toistaiseksi suomalaisen koulutusviennin mittavin ja pitkäkestoisin sopimus.

Ohjelma työllistää opetushenkilöstöä ja muita suomalaisia asiantuntijoita yhteensä noin 150 henkilötyövuoden verran. Osapuolet eivät kerro kauppasummaa julkisuuteen.

Viisivuotisen koulutusyhteistyön tavoitteena on kehittää pedagogisia ratkaisuja 6-10-vuotiaiden oppilaiden opetukseen ja koulujärjestelmään. Sopimus syntyi Abu Dhabissa toimivan Suomen suurlähetystön aloitteesta.

- Yhteisessä ohjelmassa tarjoutuu tilaisuus myös suomalaiselle koulujärjestelmälle kehittyä ja oppia uutta - hyödyt ovat siis kahdensuuntaisia. Haluamme jakaa aikojen kuluessa kehittynyttä osaamistamme ja oppia lisää itsekin, Suomen Arabiemiraattien liiton -suurlähettiläs Matti Lassila painottaa.

Sopimus tähtää suomalaisen luokanopettajajärjestelmän ja sen parhaiden käytäntöjen ottamiseen osaksi Arabiemiirikuntien liiton Abu Dhabin emiirikunnan koulujärjestelmää. Myös opettajien täydennys- ja pätevöitymiskoulutus kuuluvat yhteistyön piiriin.

Opetusministeriön pyrkimyksenä on lisätä merkittävästi Suomen koulutusvientiä. Maan koulutusvientistrategiassa on asetettu tavoitteeksi, että koulutuksen osuus Suomen kokonaisviennistä kasvaa merkittävästi vuoteen 2015 mennessä.Uusimmat

Kotimaa

Särkänniemen toimitusjohtaja myöntää virhearvion tiedotuksessa

Valtuustoaloite: Harjulle saatava lisää parkkipaikkoja

Rauli-myrskyn katkot jo korjattu Keski-Suomessa, sadesää aiheutti uusia

Luonnonsuojeluliitto vetoaa: Muikkuverkot kiellettävä pikaisesti norppa-alueilla

Selvitys näkee Pyhäjoen ydinvoimalahankkeessa paljon riskejä

Mihin sopisi yleinen sauna Jyväskylässä? Alvar Aalto ehdotti saunaa Harjun laelle jo 1920-luvulla

Laukaa harkitsee kunnantalon kohtaloa

Pirkkalassa etsitään kateissa olevaa 89-vuotiasta

Sirkka-Liisa Anttila: UPI:n Venäjä raportti ei ole hyväksi Suomen ja Venäjän suhteille

Pokemonien metsästäjät aiheuttavat vaaratilanteita sairaalan työmaalla

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.