Tjäreborgin kysely: Tämä maa on suomalaisten suosikki ensi kesän lomakohteeksi

Suomalaisten mielestä ensi kesän kiinnostavin rantalomakohde on Kreikka, selviää Tjäreborgin ja sen pohjoismaisten sisaryhtiöiden tekemästä kesälomakyselystä. Kakkosena tulee Kroatia ja kolmantena Mallorca. Seuraavat sijat nappaavat Turkki ja Kypros.

Ruotsalaiset, norjalaiset ja tanskalaiset nostavat ykköseksi niin ikään Kreikan mutta kakkoseksi suomalaisista poiketen Mallorcan.

Suomalaisetkin haikailevat kyselyn mukaan eniten rantalomalle ulkomaille. Yli 59 prosenttia vastasi olevansa ensisijaisesti kiinnostunut rantalomista ulkomailla. Kaupunkiloma ulkomailla sai yli 27:n, kotimaan matkailu yli kuuden, mökkiloma yli neljän ja risteilyloma Välimerellä tai Karibialla vajaan kolmen prosentin kannatuksen ensisijaisena vaihtoehtona.

Suomalaisvastaajista 54 prosenttia suunnittelee käyttävänsä ensi kesänä lomamatkaan rahaa yhtä paljon kuin viime vuonna. Noin 14 prosenttia aikoo lisätä ja yhdeksän prosenttia kutistaa matkakassaansa. Yli 20 prosenttia ei tiennyt aikeistaan.

Kyselyyn vastasi joulu–tammikuun vaihteessa 35 000 pohjoismaalaista. Suomesta vastaajia oli seitsemäntuhatta. Vastaajat kuuluvat Tjäreborgin ja sen sisaryhtiöiden Vingin ja Spiesin asiakaspaneeliin. Paneeliin voivat ilmoittautua kaikki matkailusta kiinnostuneet henkilöt riippumatta siitä, onko osallistunut kyseisen matkanjärjestäjän matkalle.