Tutkimus: Johtajaisät poimivat rusinat perhe-elämän pullasta

Työn ja perheen yhdistämisestä on keskusteltu ja etsitty ratkaisuja perinteisesti naisten näkökulmasta.

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun tohtorikoulutettava Emilia Kangas ja professori Anna-Maija Lämsä ovat tutkineet johtajaisien työn ja perheen suhdetta. Tutkimus osoittaa, että useiden miesjohtajien kotona vallitsevat perinteiset sukupuoliroolit.

Tutkimukseen haastateltiin 29 johtajamiestä huippujohdosta pienyritysten johtajiin. Haastatellut jättivät usein kodin äidin hoidettavaksi – silloinkin kun nainen kävi itsekin töissä. Osallistuessaan perhe-elämään osa isistä valitsi siitä hauskimmat puolet, kuten lasten kanssa leikkimisen ja harrastamisen.

Työn ja perheen yhteensovittamisessa on siten edelleen kysymys siitä, mitä isät haluavat. Naisilla valinta on kapeampi ja tehdyillä ratkaisuilla vaikutetaan olennaisesti naisten uriin. Asenteiden lisäksi vaikutusta on lainsäädännöllä.

Muutoksesta kertoo, että osa tutkimuksen johtajista edustaa osallistuvaa isyyttä.

– Nuoremmista ja yleisestä keskustelusta tulee painetta. Se herättää kysymyksen, ovatko työpaikat ajan tasalla. On joitakin edelläkävijöitä, mutta monella työpaikalla ei oteta näitä asioita esille, Lämsä arvioi.

Hän muistuttaa myös, että perheet ovat nykyään moninaisia, vaikka tutkimuksessa keskityttiin niin sanotun perinteisen perhemallin perheisiin.