Vesiongelmat jatkuvat Kuopion yliopistollisessa sairaalassa

Potilasturvallisuus ei kuitenkaan ole vaarantunut.

Vesiongelmat jatkuvat edelleen Puijon sairaalassa, kerrotaan Kuopion yliopistollisesta sairaalasta (KYS). Potilasturvallisuus ei kuitenkaan ole vaarantunut.

Vesilaitoksen saneeraus levitti eilen ruostetta vesijohtoveteen laajalle alueelle Kuopiossa. Jo eilen kerrottiin, että esimerkiksi lasten teho-osasto sekä suu- ja leukasairauksien poliklinikka toimivat pulloveden varassa.

Vesiongelmat ovat tänään laajentuneet pääsairaalan vuodeosastoille ja apteekkiin. Kaarisairaalan ja hallintorakennusten vedenlaatu on parantunut eilisestä, mutta vesi ei vielä ole täysin kirkasta. Alavan sairaalassa tilanne on korjaantunut, ja siellä vesi on jälleen kirkasta.

 

Vedenjakelupaikkoja järjestetty

 

Vesiongelmia on ollut Kuopiossa myös muun muassa keskustan alueella, Haapaniemessä ja Niiralassa. Kuopion Veden mukaan on mahdollista, että häiriöt leviävät päivän aikana koko eteläiseen Kuopioon. Tilanteen kestoa ei Kuopion Veden mukaan edelleenkään voida varmuudella arvioida. Vaikka häiriöitä aiheuttavat työt on saatu tehtyä, vedenlaatuongelmia voi edelleen esiintyä.

Kuopion Vesi on järjestänyt ongelma-alueille väliaikaisia vedenjakelupaikkoja.