Wienervalssista Sandstormiin – Äänekosken lukion vanhojen tansseissa räväytettiin

Äänekosken lukion vanhojen tanssit keräsivät tuhatpäisen yleisön torstaina Liikuntatalolle.

Äänekosken Liikuntatalolla lukion kakkosluokkalaiset keinuvat kauniisti wienervalssista cicapoon. Välillä kierroksia lisätään vauhdikkaalla Jiffy mixerillä, mutta tuhatpäisen yleisön herättää todelliseen hurmioon lukion vanhimmiksi siirtyvien kakkosluokkalaisten itse koreografioima tanssi.

Omassa esityksessään tanssijat pistivät lakerikengät vauhtiin ja korkkarit kattoon Daruden Sandstormin ja monen muun rytmikkään biisin siivittämänä.

Lukion kakkosluokkalaisille koko perjantai on ollut tanssin täyttämää. Päivällä lukiolaiset esittivät vanhojen tanssit jo Äänekosken muille kouluille ennen illan loppuhuipennusta. Tansseissa mukana olleet Maiju Laitila, Ellinoora Hytönen ja Ida Kuukkanen ovat nauttineet täysillä koko päivästä.

– Haikeaa, että esitykset ovat nyt ohi. Tuntuu todella oudolta olla lukion vanhin, kun vastahan sitä itse katseli tansseja yleisöstä, kolmikko miettii.

Tansseja on treenattu Äänekosken lukiolla jo useampi kuukausi. Ahkera treenaaminen on tuottanut tulosta, sillä kolmikolle on jäänyt todella hyvä muistot vanhojenpäivästä.

– Ensimmäisen kerran kun lavalle astui niin jännitti hieman. Ei se loppujen lopuksi kuitenkaan niin paha ollutkaan ja esitys meni tosi hyvin, tanssit juontanut Maiju kertoo.

– Pelkäsin eniten esityksen jännitystä mutta ei sitä koskaan tullutkaan. Jäi kyllä tosi hyvä fiilis, Ellinoora ja Ida päättää.