Arvio: Helmien joukkoon

Eero Raittinen todistaa elinvoimansa ja ansaitsee tähtisateen.

Eero Raittisen Eldis

Turenki Records

Arvio: 5/5

Mitä vanhemmaksi Eero Raittinen tulee, sitä maukkaammaksi hänen rockinsa kypsyy. 2000-luvulla Raittinen on julkaissut energistä juurimusaa useamman eri bändin solistina. White Knuckles Trion kanssa viime vuonna julkaistu Live At Suisto oli suomalaisen rhythm & bluesin merkkitapaus. Myös nuoret muusikot ovat inspiroituneet Raittisen alkuvoimasta.

Eero Raittisen Eldis on uusi kokoonpano, jossa soittavat muun muassa kitaristi-lauluntekijät Petri Kautto ja Jere Ijäs. Isossa roolissa kuullaan Hammond- ja Rhodes-urkuja. Torvisektio tuo musiikkiin voimakasta vanhan jazzin sykettä. Tuure Kilpeläinen vierailee I Can Deliver ja Good Conduct -biisien säveltäjänä.

Levy on etenkin rockbiisien osalta niin täydellisen kuuloinen, että voisi kuvitella kokoonpanon soittaneen yhdessä huomattavasti pidempään. Eldiksessä on dägädägää, riehakkuutta, herkkyyttä ja tyylitajua. Musiikki tekee kunniaa rockin ja jazzin amerikkalaiselle historialle, mutta myös suomalaisten nykymuusikoiden ammattitaidolle. Eero Raittinen todistaa elinvoimansa ja ansaitsee tähtisateen.