Gian: All Life Erased

Gian

All Life Erased

Inverse Records

Arvio: 4/5

Gianin kotikaupunki Suolahti liittyi Äänekoskeen bändin alkuaikojen jälkeen. Musiikkiin on sittemmin tarttunut äänekoskelaisten tehtaiden nenässä tuntuvaa löyhkää, mikä kuolonmetalliin yhdistettynä on hykerryttävän toimiva resepti. All Life Erased soi sähikäismäisenä melodisena deathina, jossa rässähtävä uho ja tumman metallin syvä epätoivo telmivät kiinnostavasti modernin kovistelun korvia kutittavan tarttuvuuden kanssa.

Levy kärsii standardimaisesta nykymetallisoundista, jossa soittimet eivät kunnolla erotu toisistaan. Muita suuria heikkouksia levyllä ei ole, ellei Bloodstormin vaivaannuttavaa uuden koulukunnan hevareita kosiskelevaa kertosäettä oteta lukuun.

Gian uskaltaa murtaa genrerajoja, ja tekee sen omalla tavallaan. Thrash- ja black metaliset hetket on saatu tukemaan toisiaan, mikä ei kovin monelta melo death -pumpulta onnistu. On kunnioitettavaa, että demoaikoinaan musiikissaan ailahdellut poppoo ei ole kiirehtinyt esikoisensa julkaisussa. Nyt rahkeet riittävät täyttämään maastohousut ja maiharit kokonaan. Gian tekee mitä huvittaa, eikä sitä, mitä luulee muiden heiltä odottavan. Bändi ansaitsee rohkeudestaan yhden ylimääräisen pirunsarvilla koristellun papukaijamerkin.