Helsingin Worldcon 75 keskeyttää jäsenyyksien myynnin – suosio ja tilanahtaus yllättivät

Jäsenyyksiä on myyty yli 6 100 ja päivälippuja useita satoja.

Tieteis- ja fantasiakirjallisuuden suurtapahtuma Worldcon 75 keskeyttää jäsenyyksien ja päivälippujen myynnin välittömästi, kertovat järjestäjät.

Tapahtumassa oli ensimmäisenä päivänä Helsingin Messukeskuksessa paljon ongelmia ahtauden takia. Jäsenillä oli vaikeuksia mahtua tapahtumiin, joita he aikoivat käydä katsomassa. Järjestäjät pahoittelevat asiasta seurannutta mielipahaa.

Tungos johtuu järjestäjien mukaan ennakoitua vilkkaammasta jäsenyyksien ja päivälippujen myynnistä. Jäsenyyksiä on myyty 6 100 ja päivälippuja useita satoja.

Myyntiin tarjotaan silti sata kappaletta päivälippuja jäljellä olevina neljänä päivänä. Rajoitusta seurataan järjestäjien mukaan tarkkaan, jotta tilaongelmat eivät pahenisi.

Järjestäjät kertovat lisäksi käyvänsä kiireisiä neuvotteluja Messukeskuksen kanssa hankkiakseen lisää ohjelmatilaa, joka tulisi käytettäväksi torstain ja perjantain aikana.

Myyntipöytäalue pysyy maksuttomasti yleisölle avoimena. Jos alueella liikkuvien ihmisten määrä lähestyy turvarajoja, yleisön pääsy sinne estetään.

Worldcon 75, eli vuoden 2017 World Science Fiction Convention, järjestetään Helsingissä 9.–13. elokuuta. Worldcon on yksi maailman suurimmista tieteiskirjallisuuden ja fantasian alan tapaamisista. Worldconissa tapaavat kirjailijat, taiteilijat, kustantajat, kustannustoimittajat ja fanit.

Vuoden 2017 Worldcon Helsingissä on järjestyksessään 75:s ja ensimmäinen, joka järjestetään Pohjoismaassa.