Kulttuuri

Juha Mieskonen – Silkkiniityn laidalta

Juha Mieskonen muistetaan ehkä parhaiten Mieskone-yhtyeestä, jonka oli ura oli korkeimmillaan 1990-luvulla. Nykyisin Mieskonen keikkailee pääasiassa soolona ja duona, joskus levybändinsä kanssa. Tuore Silkkiniityn laidalta on hänen toinen soololevynsä.

Mieskosen levy sisältää tarinoita ja tuntoja, joista löytyy keski-ikäisen miehen näkökulmia elämään. Havainnoissa on niin leikkimielistä ironiaa kuin hieman surumielistä vakavampaa otetta. Melodiat kulkevat samoilla linjoilla. On hyväntuulista kepeämpää rallinpoikasta ja tummempaa sävelkulkua. Näin levy sisältää elämänmakuista kontrastia.

Tyylillisesti levy risteilee popin, rockin ja iskelmän välimaastossa. Reippaille kitarasooloille on oma tilansa ja haitari tuo väliin piristystä tai kaihoa. Muutama vielä tarttuvampi kertosäe, rokimpi revitys tai vaikkapa herkistelyballadi olisi tehnyt levylle terää. Parhaimmasta päästä on päätösraita Niin tai näin, miesköörillä ryyditetty renkutus.

Nykyään levyt usein tehotuotetaan. Silkkiniityn laidalta ainakin kuulostaa mukavalla tavalla kotikutoisemmalta; tämä ei tarkoita amatöörimäisyyttä. Mieskosen karhea ääni tuo levylle oman särmänsä.

Juhana Unkuri

Uusimmat

Kulttuuri

Queen Sonja -taidepalkinto Yhdysvaltoihin

Dwayne Johnson Hollywoodin kovapalkkaisin näyttelijä

Jazzäänittäjien kultakorva Rudy Van Gelder on kuollut

Arvio: Doria etsimässä -animaatio on aika hauska kalajuttu

Arvio: Katri Alatalon novelleja sopii suositella

Muotoilu: Kestävää vai kertakäyttöistä?

Jyväskylä Big Band kiertueelle Romaniaan syyskuussa

Kaupunginteatterin uutuusmonologin päähenkilö on mies, joka puhuu hissille

Vuoden nuori muotoilija stailaa kaiken kukilla

Muotisuunnittelija Sonia Rykiel on kuollut

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.