Kulttuuri

Juha Mieskonen – Silkkiniityn laidalta

Juha Mieskonen muistetaan ehkä parhaiten Mieskone-yhtyeestä, jonka oli ura oli korkeimmillaan 1990-luvulla. Nykyisin Mieskonen keikkailee pääasiassa soolona ja duona, joskus levybändinsä kanssa. Tuore Silkkiniityn laidalta on hänen toinen soololevynsä.

Mieskosen levy sisältää tarinoita ja tuntoja, joista löytyy keski-ikäisen miehen näkökulmia elämään. Havainnoissa on niin leikkimielistä ironiaa kuin hieman surumielistä vakavampaa otetta. Melodiat kulkevat samoilla linjoilla. On hyväntuulista kepeämpää rallinpoikasta ja tummempaa sävelkulkua. Näin levy sisältää elämänmakuista kontrastia.

Tyylillisesti levy risteilee popin, rockin ja iskelmän välimaastossa. Reippaille kitarasooloille on oma tilansa ja haitari tuo väliin piristystä tai kaihoa. Muutama vielä tarttuvampi kertosäe, rokimpi revitys tai vaikkapa herkistelyballadi olisi tehnyt levylle terää. Parhaimmasta päästä on päätösraita Niin tai näin, miesköörillä ryyditetty renkutus.

Nykyään levyt usein tehotuotetaan. Silkkiniityn laidalta ainakin kuulostaa mukavalla tavalla kotikutoisemmalta; tämä ei tarkoita amatöörimäisyyttä. Mieskosen karhea ääni tuo levylle oman särmänsä.

Juhana Unkuri

Uusimmat

Kulttuuri

Ateneum etsii Antti Favénin teoksia

Jari Aarniosta kertova kirja julkaistaan ensi vuonna

Arvio: Sama suunnitelma, eri teos

Saara Aalto jatkaa X Factor -kisassa jännittyneissä ja vapautuneissa tunnelmissa

Saara Aalto näpäytti X Factor -tuomaria – kokemusta kilpailusta riittää

Arvio: Goottikliseitä

Arvio: Kärsimyksen kautta onneen

Arvio: Hippi, poppari, luonnonlapsi

Arvio: Suomen kielestä plussaa

Arvio: Rehellistä nostalgiaa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.