Levyarvio: Hevisaurus teki albumillisen anthemeita hyviksille

Hevisaurus

Mikä minusta tulee isona?

Sony

Arvio: 4/5

Hevisauruksen uuden Mikä minusta tulee isona? -levyn sanoituksissa ylistetään yhteisöllisyyttä, toisten auttamisen tärkeyttä ja ongelmista selviämistä – eli yhtye aivopesee näennäisen raskaan hirmuliskoimagonsa takaa lapsia toisiaan kunnioittaviksi hyviksi tyypeiksi. Liskot ovat mukavia kavereita, he ovat kuin suoraan televisiopiirretyistä. He laulavat positiivisista asioista ja poistavat ennakkoluuloja hevistä jonain paheksuttavana.

Kitaristi Riffi Raffin takana on Thunderstonesta tuttu tekijämies Nino Laurenne, kitaristina jopa aliarvostettu musiikin monitoimimies, jonka maukas soitto ei kalpene aikuisten hevikitaristeille. Herra Hevisaurus laulaa yhä lapsikuulijoita kosiskelevalla lapsellisella äänellä ja levyn äänimaailma on pehmeän kaupallinen. Vihreiden liskojen melodisessa raskaudessa on kuitenkin paljon aidosti hyvää, jota rokkiperheen vanhemmatkin voivat fanittaa.

Levyn nimikkoanthem on upeaa stadionrokkia ja tiukkojen riffien Popkornipulla on takuuvarma hitti. Aikuisena hevarina kaipaamaan jää lähinnä vain vakavasti otettavaa vokalisointia. Hetkittäin levyn kasvatukselliset teemat ovat liian pumpulinpehmeitä. Levy on kuitenkin yksi yhtyeen tuotannon parhaista.