Lukiolaisten taide piristää galleriaa

Galleria Becker esittelee maalauksia, sekatekniikkatöitä ja jopa lentävää jauhoa.

Onhan tämä huikea mahdollisuus, iloitsi Norssin lukiolainen Mia Leppänen monen muun nuoren tavoin Galleria Beckerissä perjantaina.

Beckerissä on meneillään ensimmäinen Nuorten Taideviikko, jonka merkeissä nelisenkymmentä taiteellisesti lahjakasta lukiolaista Keski-Suomesta on saanut teoksiaan esille oikeaan galleriaan.

Jyväskylän Taiteilijaseuran järjestämässä näyttelyssä on Jyväskylän Lyseon, Normaalikoulun, Schildtin ja Sepän sekä Laukaan, Saarijärven ja Äänekosken lukiolaisten teoksia.

Gallerian tiloissa nähdään muun muassa maalauksia, valokuvia, sekatekniikkatöitä ja ryhmissä syntyneitä videoita. Monet teoksista ovat kuvataiteen diplomitöitä tai muita kuvataiteen tunnilla tai vapaa-ajalla tehtyjä. Nuoret ovat valikoituneet näyttelyyn opettajien ehdotusten pohjalta.

Tämän kevään abilta Mia Leppäseltä on esillä filmikameralla otettuja valokuvia, piirros ja sekatekniikalla tehty Muisto maailmasta, joka on hänen diplomityönsä.

– Piirtäminen on minulle läheisintä, mutta on mukava kokeilla myös uusia tekniikoita, Leppänen sanoo.

Laukaalaiset Minttu Virtanen ja Kaisa Korjonen esittelivät pieniä veistoksia, jotka olivat syntyneet taideteoksen analyysin ja kirjan liitoksesta – mattoveistä ja värejä käyttäen.

Schildtin lukion Loviisa Linjama, Minttu Ollikainen ja Sofia Airaksinen olivat tehneet leivonta-aiheisen videon, jossa brownieita syntyy taiteelliseen tyyliin, jauhot lentäen. Video löytyy täältä.

– Lopuksi leivokset syötiin, Linjama ja Ollikainen nauroivat.

Lukiolaisten ja opettajien lisäksi Nuorten Taideviikon piristyksestä iloitsi Jyväskylän Taiteilijaseuran puheenjohtaja Minja Revonkorpi. Idea tapahtumaan tuli viime vuonna opinnäytetyön tehneiltä Humakin opiskelijoilta Nina Leskelältä ja Jenna Korpelalta.

Taideviikolla nuoret saavat teoksiaan esille, ja toisaalta tavoitteena on innostaa nuoria ja heidän vanhempiaan käymään galleriassa.

– Täällä näkee, miten monipuolisia ja hienoja töitä lukioissa tehdään, Revonkorpi totesi.

Nuorten Taideviikko Galleria Beckerissä (Seminaarinkatu 28) 6.4. asti. Avoinna su klo 12–16, ti–pe 12–17, la 12–15.