Kulttuuri

Sydän, sydän - Kapseli

Johanna

Outoilurockryhmä Sydän, sydän suuntaa neljännellä täyspitkällään kohti rauhallisempia vesiä, mutta ei pääse eroon juuristaan venkoilevan metelöinnin parissa. Sydän, sydän -asteikolla monet levyn biiseistä ovat melkein perusrockia. Kapseli on aiempaan tuotantoon verrattuna helpommin lähestyttävä, mutta sen materiaali istuu edelleen helposti taiderock-nimikkeen alle.

Sydän, sydän on siitä harvinainen tapaus, että riippumatta minkälaisen lähestymistavan se kappaleisiinsa ottaakaan, niin bändi onnistuu aina kuulostamaan vain ja ainostaan itseltään. Omaperäisen ilmaisun tärkein tekijä taitaa olla laulaja Tuomas Skopan nariseva laulusoundi. Miehen omalaatuinen tapa venyttää sanoja ja välillä täysin muun kappaleen kanssa ristiriidassa olevat laulumelodiat ovat edelleen piristävää kuultavaa.

Sanoituspuolella Skopa suoltaa vieläkin täyttä tajunnanvirtaa, josta on varmaan turha edes yrittää etsiä sen suurempia merkityksiä. Kertojaminä tuntuu edelleen nauttivan elämän pienistä asioista ja on aina eläinten puolella. Biiseistä jää mieleen oivaltavaan ja hyväntuuliseen vihellysmelodiaan luottava Ducato, rokkaava Oshiwambo sekä kaunis Viimeinen aamu.

Uusimmat

Kulttuuri

Jyväskyläläiset kaipaavat taidetta arkeensa

Arvio: Topi Sorsakosken ura sai arvoisensa kirjan

Arvio: Paul McCartney, hyvänmielen henkilöitymä

Arvio: Hienon kirjan hieno suomennos

Arvio: Kilpakosijoiden naimakaupat

Arvio: Komea show, kyllästynyt tähti

Ateneum etsii Antti Favénin teoksia

Arvio: Sama suunnitelma, eri teos

Saara Aalto jatkaa X Factor -kisassa jännittyneissä ja vapautuneissa tunnelmissa

Saara Aalto näpäytti X Factor -tuomaria – kokemusta kilpailusta riittää

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.