Elämän- viisautta Tolkienin tyyliin

Aina kun televisiosta tulee joku Taru sormusten herrasta -trilogian osa ja sitä sattuu vilkaisemaan, jumittuu kanavalle pitkäksi aikaa. Sama koskee kyseistä kirjaa. Sitä ei voi lukea vain sivun verran, vaan saman tien mieluusti satakunta sivua.

Koska kirja ja siitä tehty elokuvasarjakin ovat niin upeita, voisi ne mielestäni jokapäiväistää arkielämään – ottaa kirjoista sitaatteja eri tilanteisiin. Ohessa muutama sitaatti ja siihen mielestäni sopiva arkinen tilanne.

”En voi kantaa sitä puolestanne, mutta voin kantaa teidät”. Nämä Samvais Gamgin sanat sormusta kantavalle Frodolle voi lausua rappukäytävässä kasseja raahaavalle naapurille.

”En sano, että älkää itkekö, sillä kaikki kyyneleet eivät ole pahasta”. Gandalf sanoi näin hobiteille lähtiessään tästä maailmasta. Nämä sanat voi lausua myös leikatessa sipulia tai lähdettäessä viemään vaikka roskista.

”Kyntömies kyntäköön, mutta saukko on sopivin uimaan”. Nämä Legolas-haltijan sanat on hyvä heittää aina kun sukeltaa laiturilta järveen.

”Älkää antako pään kasvaa hattua isommaksi!” Tämä Bilbo Reppulin elämänviisaus sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen, mutta erityisesti ylioppilasjuhlissa pidettävään puheeseen.

”Missä hukka ulvoo, siellä örkki valvoo”. Aragornin varoitus nostattaa mukavasti ihokarvat pystyyn vaikka partioleirillä, nuotioringissä.

”Palanut käsi on paras opettaja.” Nämä Galdalfin sanat soisivat vaikka huoneentauluksi aurinkorannan hotelliin.

Uusimmat

Kolumni

Sarja- katsoja tunnustaa

Dubaissa lähes mikä vain on mahdollista

Satraappi- kollegani Erkki ja minä

Super- sankarien vaate- ongelmat

Tv-tähti on lajin paras markkinoija

Antakaa meille uutta

Kolumni: Työttömyyden hoidossa on edelleen tehtävää

Kolumni: Soitin numerotiedusteluun, koska halusin jutella.

Kolumni: Montako lasta on riittävästi?

Kolumni: Rauhan asia - kenen asia?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.