Elämän- viisautta Tolkienin tyyliin

Aina kun televisiosta tulee joku Taru sormusten herrasta -trilogian osa ja sitä sattuu vilkaisemaan, jumittuu kanavalle pitkäksi aikaa. Sama koskee kyseistä kirjaa. Sitä ei voi lukea vain sivun verran, vaan saman tien mieluusti satakunta sivua.

Koska kirja ja siitä tehty elokuvasarjakin ovat niin upeita, voisi ne mielestäni jokapäiväistää arkielämään – ottaa kirjoista sitaatteja eri tilanteisiin. Ohessa muutama sitaatti ja siihen mielestäni sopiva arkinen tilanne.

”En voi kantaa sitä puolestanne, mutta voin kantaa teidät”. Nämä Samvais Gamgin sanat sormusta kantavalle Frodolle voi lausua rappukäytävässä kasseja raahaavalle naapurille.

”En sano, että älkää itkekö, sillä kaikki kyyneleet eivät ole pahasta”. Gandalf sanoi näin hobiteille lähtiessään tästä maailmasta. Nämä sanat voi lausua myös leikatessa sipulia tai lähdettäessä viemään vaikka roskista.

”Kyntömies kyntäköön, mutta saukko on sopivin uimaan”. Nämä Legolas-haltijan sanat on hyvä heittää aina kun sukeltaa laiturilta järveen.

”Älkää antako pään kasvaa hattua isommaksi!” Tämä Bilbo Reppulin elämänviisaus sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen, mutta erityisesti ylioppilasjuhlissa pidettävään puheeseen.

”Missä hukka ulvoo, siellä örkki valvoo”. Aragornin varoitus nostattaa mukavasti ihokarvat pystyyn vaikka partioleirillä, nuotioringissä.

”Palanut käsi on paras opettaja.” Nämä Galdalfin sanat soisivat vaikka huoneentauluksi aurinkorannan hotelliin.

Uusimmat

Kolumni

Kolumni: Outojen asioiden maailmassa vodkakin on jotain muuta

Kolumni: Arjen huomioita sinivalkoisin silmin

Ei lapsen omistaja vaan edunvalvoja

Olipa ohjelma, tehkää perässä

Kavennetaan tuloeroja, panostetaan koulutukseen

Lyhyet

Kun Saarasta tuli meidän tyttö

Ajellaan ihan muina Räikkösinä

Ne ihmeäijät

Superväkevä Juhani-passio

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.