Kolumni: Ampuvatko Walkkarien aseet lähinnä kukkia?

Kun The Walking Deadin uusi kausi alkoi, ja Riikka Mahlamäki-Kaistinen muisti, mikä sarjassa risoo.

The Walking Dead -sarja alkoi jälleen. Uusien jaksojen odottelun aikana olin taas unohtanut, mikä minua sarjassa risoo. Jo heti ensimmäisessä jaksossa aloitin nimittäin vuodesta toiseen toistuvan kovaäänisen hämmästelyn jota siivittävät kirosanat.

Mietin kahdeksannenkin kauden parissa, miten ihmeessä voi ampua konetuliaseella kohti osumatta yhtään mihinkään. Ovatko ampujat syöneet sieniä, vai mitä ihmettä. Vai onko aseessa pelkkiä paukkupatruunoita? Luulisi nimittäin, että jos viiden metrin päässä on rivi ihmisiä ja ampuja lataa täyslaidallisen kuteja näitä kohti, edes joku porukasta tippuisi. Mutta ei.

Minähän en tietysti ampumisesta kovin paljon tiedä, mutta näin äkkiseltään tuntuisi, etteivät tiedä Walking Deadin selviytyjätkään. Ryhmän johtajan Rick Grimesin kannattaisikin siis ensihädässä järjestää joukoilleen ampumiskurssi. Toisaalta sheriffin ammatistaan huolimatta hänen oma osumatarkkuutensa on sitä luokkaa, että opettajaksi pitäisi pestata joku toinen.

Sellaisenkin pikku vinkin antaisi Rickille, että kun käydään taistelua ja joku omista tai vastapuolen tyypeistä kuolee, kannattaa uhrilta ottaa aseet mukaan. Aseita ei kasva zombimaailmassa ihan joka oksalla ja vasta viime kaudella niistä oli huutava pula. Aikaa kului paljon siihen, että niitä yritettiin metsästää kivien ja kantojen alta.

Mutta mikäs minä – zombittoman maailman vaeltaja – olen toisaalta Rickiä neuvomaan.

Uusimmat

Kolumni

Olipa ohjelma, tehkää perässä

Kavennetaan tuloeroja, panostetaan koulutukseen

Lyhyet

Kun Saarasta tuli meidän tyttö

Ajellaan ihan muina Räikkösinä

Ne ihmeäijät

Superväkevä Juhani-passio

Suomessa osataan sittenkin palvella

Kolumni: Sinua vedätetään – huutokauppa-tosi-tv ei ole totta nähnytkään

Kolumni: Torilla tavataan, Saara

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.