Poikkeuksellisen upea urheilupäivä

Lauantai Lontoossa tarjosi urheilun ystäville vahvan kattauksen vaihtoehtoja.

Tarjonta oli tosin suurkaupunkien tapaan niin levällään ja samanaikaista, että ihmisten oli pakko tehdä valintoja.

Suur-Lontoon alueella pelattiin päivällä kolme jalkapallon Valioliigan ottelua, kun Watford isännöi Liverpoolia, Chelsea Burnleytä ja Crystal Palace Huddersfieldiä. Lisäksi Englannin mestaruussarjassa Brentford pelasi Länsi-Lontoossa kotiottelunsa Nottingham Forestia vastaan. Kolme viimeksi mainittua ottelua alkoi samaan aikaan.

Noin 8,6 miljoonan asukkaan kaupungista otteluihin löytyi kuitenkin vaivattomasti yhteensä yli 100 000 katsojaa.

Yleisurheilun MM-kisoissa Lontoon olympiastadionilla perjantain ja lauantain kisapäiviin kuului avausviikonlopun tapaan sekä aamu- että iltaosiot. Niihin myytiin yhteensä lähes 120 000 lippua, kun lauantaina aamupäivällä kymmenottelun kolmea lajia sekä viestien alkueriä seuraamaan oli halunnut yli 56 000 lipun ostajaa.

Ilta loppuunmyydyllä stadionilla huipentui kahden legendan jäähyväisiin, kun kestävyysjuoksuja viime vuodet hallinnut Britannian Mo Farah ja maailman nopein mies, Jamaikan Usain Bolt päättivät arvokisauransa aivan aiheellisesti maailman parhaaksi kehutun brittiyleisön edessä.

Ilmaista urheilun seuraaminen ei ole Lontoossakaan, sillä yleisurheilun MM-kisojen neljästä kategoriasta halvimmat pääsyliput maksoivat lauantaille 45 puntaa eli noin 53 euroa. Muiden kategorioiden hinnat olivat 80, 125 ja 155 puntaa.

Sikäli hinnat ovat kohtuulliset, että esimerkiksi Chelsean Valioliigan otteluihin halvimmat normaalit pääsyliput maksavat liigan pikkuseuroja vastaan 41 puntaa. Rekisteröityneenä fanina tai vierasjoukkueen kiintiöstä lippuja voi saada muutamia puntia sitä halvemmalla.

Lontoon kymmenen päivän kisaurakan päättävä sunnuntai on ylivoimaisesti kisojen merkityksellisin päivä, vaikka suomalaisista kilpailemassa ovatkin vain kävelijät.

Päätöspäivänä kun ratkaistaan yhdentoista kilpailun MM-mitalistit.

Uusimmat

Kolumni

Joka julkku vaihtoon

Kansat kuin maustekurkut lasipurkissa

Viriilit miehet ja Vanhanen

Mainos muuttaa muotoa

Kolumni: Suomalainen melankolia on kaukana nepalilaisen television ilonpidosta

Elisabethissa tiivistyy suomalaisuus

Herra C from 1999

Keski-Suomen talous kasvaa hyvältä pohjalta

Onko jotain uusimatta?

Kyse on myös rahasta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.