Poikkeuksellisen upea urheilupäivä

Lauantai Lontoossa tarjosi urheilun ystäville vahvan kattauksen vaihtoehtoja.

Tarjonta oli tosin suurkaupunkien tapaan niin levällään ja samanaikaista, että ihmisten oli pakko tehdä valintoja.

Suur-Lontoon alueella pelattiin päivällä kolme jalkapallon Valioliigan ottelua, kun Watford isännöi Liverpoolia, Chelsea Burnleytä ja Crystal Palace Huddersfieldiä. Lisäksi Englannin mestaruussarjassa Brentford pelasi Länsi-Lontoossa kotiottelunsa Nottingham Forestia vastaan. Kolme viimeksi mainittua ottelua alkoi samaan aikaan.

Noin 8,6 miljoonan asukkaan kaupungista otteluihin löytyi kuitenkin vaivattomasti yhteensä yli 100 000 katsojaa.

Yleisurheilun MM-kisoissa Lontoon olympiastadionilla perjantain ja lauantain kisapäiviin kuului avausviikonlopun tapaan sekä aamu- että iltaosiot. Niihin myytiin yhteensä lähes 120 000 lippua, kun lauantaina aamupäivällä kymmenottelun kolmea lajia sekä viestien alkueriä seuraamaan oli halunnut yli 56 000 lipun ostajaa.

Ilta loppuunmyydyllä stadionilla huipentui kahden legendan jäähyväisiin, kun kestävyysjuoksuja viime vuodet hallinnut Britannian Mo Farah ja maailman nopein mies, Jamaikan Usain Bolt päättivät arvokisauransa aivan aiheellisesti maailman parhaaksi kehutun brittiyleisön edessä.

Ilmaista urheilun seuraaminen ei ole Lontoossakaan, sillä yleisurheilun MM-kisojen neljästä kategoriasta halvimmat pääsyliput maksoivat lauantaille 45 puntaa eli noin 53 euroa. Muiden kategorioiden hinnat olivat 80, 125 ja 155 puntaa.

Sikäli hinnat ovat kohtuulliset, että esimerkiksi Chelsean Valioliigan otteluihin halvimmat normaalit pääsyliput maksavat liigan pikkuseuroja vastaan 41 puntaa. Rekisteröityneenä fanina tai vierasjoukkueen kiintiöstä lippuja voi saada muutamia puntia sitä halvemmalla.

Lontoon kymmenen päivän kisaurakan päättävä sunnuntai on ylivoimaisesti kisojen merkityksellisin päivä, vaikka suomalaisista kilpailemassa ovatkin vain kävelijät.

Päätöspäivänä kun ratkaistaan yhdentoista kilpailun MM-mitalistit.

Uusimmat

Kolumni

Nostalgia näkyy muodissa ja musiikissa

Lyhyet

Suomen seksuaalinen tasa-arvo puhuttaa

Tärkeintä ovat videopelit

Latinalainen Amerikka muuttuu

Maaottelu, jossa Ruotsi voitti Suomen

Kolumni: Turun isku kyseenalaistaa koko nykyisen arvopohjan

Kolumni: Aa kesän lapsi kun oon

Ahdistunut sielu risassa ruhossa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.