Sukulaisuus ei sittenkään tullut kalliiksi

Salibandyn Suomen mestaruuden voittaneella Seinäjoen Peliveljillä on muutakin yhteistä Keski-Suomen kanssa kuin se, että joukkueessa on monta pelaajaa Jyväskylästä.

Toinen iso yhteys Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jari-Pekka Koponen, joka on SPV:n päävalmentajan Tommy Koposen isoveli. Niinpä Jari-Pekka on mainostanut SPV:n pelipaidoissa seuran perustamisesta eli 1990-luvulta lähtien.

Jari-Pekka Koponen sanoo, ettei millään muulla tavalla olisi päässyt televisioon niin huokealla kuin sponsoroimalla salibandyjoukkuetta. Hänen mukaansa se ei haittaa, että sponsoroitava joukkue on melko kaukana Hankasalmelta tai Hartolasta, sillä joukkue pelaa vieraspelejään eri puolella Suomea.

Koponen myöntää joinakin vuosina miettineensä, että sukulaisuus tulee kalliiksi. Sittemmin menestys on tuonut kiitettävästi näkyvyyttä yritykselle.

Jari-Pekan yritystoiminta on laajenemassa. Koponen avaa 47-vuotispäivänään 7. toukokuuta kolmannen liikenneasemansa, 5-tien varrella Joroisissa.

Nyky-Suomessa on perin harvinaista, että tien varsille nousee muitakin kuin ABC-liikennemyymälöitä.

Kesätyöpaikka 30 000 euron palkalla Vaasan energialähettiläänä on herättänyt runsaasti huomiota. Energiateekkari Tuomas Vanhanen kuittaa summan kolmen kuukauden työstä Vaasan 12 yrityksen palveluksessa.

Onnittelut Vaasaan erinomaisesta oivalluksesta. 30 000 euroa on jo monin verroin tienattu takaisin, sillä viesti Vaasasta energia-alan keskittymänä ja työllistäjänä on jo ennen energialähettilään työn aloitusta mennyt hyvin perille. 30 000 eurolla ei olisi saanut uskottavaa mainoskampanjaa.

Vaasan ex-kaupunginjohtaja Markku Lumio vei paljon Jyväskylässä hyväksi havaittuja ideoita Vaasaan, mutta nyt Jyväskylä voisi Vaasasta ottaa mallia.

Jyväskylä voisi palkata työpaikkalähettilään, joka voisi julistaa kaikkialla Suomessa, että kaupungissa olisi paljon työvoimaa tarjolla.

Se olisi kaiken lisäksi totta. Toisella nimellä asiaa kutsutaan suurtyöttömyydeksi.

JJK pelasi surkeasti ja hävisi kauden ensimmäisen kotiottelunsa Veikkausliigassa. Mutta eipä tehdä hätäisiä johtopäätöksiä kahden ottelun perusteella; kausi voi vielä sujua hyvinkin, kunhan vuotava puolustus saadaan kuntoon.

Ainakin JJK:n konttuurilla uskotaan, että menestystä tulee. JJK:n kausikirjassa on nimittäin varauduttu siihenkin, että JJK pelaa Eurooppa-liigan lohkovaiheen kuudennella kierroksella ensi joulukuussa – tarkalleen ottaen itsenäisyyspäivänä.

Mahdoton uskoa, että näin kävisi, mutta kukapa kieltää unelmoimasta. Ehkä JJK:lle tulee joulupukki.

Uusimmat

Kolumni

Viriilit miehet ja Vanhanen

Mainos muuttaa muotoa

Kolumni: Suomalainen melankolia on kaukana nepalilaisen television ilonpidosta

Elisabethissa tiivistyy suomalaisuus

Herra C from 1999

Keski-Suomen talous kasvaa hyvältä pohjalta

Onko jotain uusimatta?

Kyse on myös rahasta

Lyhyet

Peukalolla kyyti ja kahvit

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.