Aidot vai muovikukat Kävelykatua elävöittämään?

En käy nykyään kovin usein Jyväskylän keskustassa. Saan kaiken tarvittavan ostoskeskuksista, joissa on muun muassa ilmainen paikoitus. Teki kuitenkin mieleni vähän kävellä ralliviikolla Kävelykadulla ja jälleen kerran surullisena laitoin merkille, että edelleenkään paikalliset juottolat ja ravintolat eivät ole viitsineet satsata aitoihin kesäkukkiin terasseillaan, vaan mauttomat, haalistuneet muovikukat roikkuivat pylväiden nokassa.

Kun keskustan arkitehtuuri on mitä on ja liikekeskukset ovat tylsiä, harmaita betonikauhistuksia, niin eikö kukaan ravintoloitsija voisi satsata ensi kesänä aitoihin kukka-asetelmiin? Jos henkilökunta ei ole motivoitunut tai osaava, niin palkatkaa puutarhuriyrittäjät hoitamaan asia.

Kävelykierroksella Jyväskylässä en löytänyt kuin Pöllöwaarin ikkunoilta aitoja kukkia.

Elävä Kaupunkikeskusta ry:n projektikoordinaattori Liisa Arvassalo kommentoi (KSML 6.8.), että vilkas kilpailu on keskustan alueelle eduksi ja että kävelykeskustan jatkuva kehittäminen kohentaa ravintoloiden elinolosuhteita. Arvassalo seisoo lehtikuvassa juuri sillä alueella, millä koin suoranaista tuskaa nähtyäni muovikukat aitojen kukkien sijaan. Tämä siis innoitti tämän kirjoituksen lähettämiseen.

Tässä siis vinkki ravintoloitsijoille: Panostakaa aitouteen ja viihtyisyyteen. Olen eloni aikana oppinut, että sisäänkäynti ja eteinen antavat ensivaikutelman, jolla voidaan tehdä vetovoimainen ja positiivinen vaikutus tai sitten ei.

Päivi Salonen

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Miksi JJK:n kausi soi mollissa?

Lyhyet

Lyhyet

Kiitos historiakuvista

Tulevassa budjettiriihessä katse rakenneuudistuksiin

Mitkä ovat kriteerit suruliputukselle?

Roskat autosta parkki- paikalle

Pätkiikö Sari Essayahin muisti?

Järvet kasvavat kaislaa umpeen

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.