Aidot vai muovikukat Kävelykatua elävöittämään?

En käy nykyään kovin usein Jyväskylän keskustassa. Saan kaiken tarvittavan ostoskeskuksista, joissa on muun muassa ilmainen paikoitus. Teki kuitenkin mieleni vähän kävellä ralliviikolla Kävelykadulla ja jälleen kerran surullisena laitoin merkille, että edelleenkään paikalliset juottolat ja ravintolat eivät ole viitsineet satsata aitoihin kesäkukkiin terasseillaan, vaan mauttomat, haalistuneet muovikukat roikkuivat pylväiden nokassa.

Kun keskustan arkitehtuuri on mitä on ja liikekeskukset ovat tylsiä, harmaita betonikauhistuksia, niin eikö kukaan ravintoloitsija voisi satsata ensi kesänä aitoihin kukka-asetelmiin? Jos henkilökunta ei ole motivoitunut tai osaava, niin palkatkaa puutarhuriyrittäjät hoitamaan asia.

Kävelykierroksella Jyväskylässä en löytänyt kuin Pöllöwaarin ikkunoilta aitoja kukkia.

Elävä Kaupunkikeskusta ry:n projektikoordinaattori Liisa Arvassalo kommentoi (KSML 6.8.), että vilkas kilpailu on keskustan alueelle eduksi ja että kävelykeskustan jatkuva kehittäminen kohentaa ravintoloiden elinolosuhteita. Arvassalo seisoo lehtikuvassa juuri sillä alueella, millä koin suoranaista tuskaa nähtyäni muovikukat aitojen kukkien sijaan. Tämä siis innoitti tämän kirjoituksen lähettämiseen.

Tässä siis vinkki ravintoloitsijoille: Panostakaa aitouteen ja viihtyisyyteen. Olen eloni aikana oppinut, että sisäänkäynti ja eteinen antavat ensivaikutelman, jolla voidaan tehdä vetovoimainen ja positiivinen vaikutus tai sitten ei.

Päivi Salonen

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Avuttomina syksyn sateiden alla

Lyhyet

Lyhyet

Susiluoman väite ontuu

Paineet leviävät somessa

Peruskoulun kirjakulut valuvat vaivihkaa vanhemmille

Ota käteen siivous- pyyhe

Lyhyet

Sote - saattaa tulla sotku

Miksi tarvittiin kansalaisaloite?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.