Jos te kiusaajat ymmärtäisitte tekojenne seuraukset

Jos te koulukiusaajat näkisitte, lapseni ahdistuksen elokuun iltoina, kun koulun alku lähestyy. Sen pelon yksin ja ulkopuolelle jäämisestä. Jos te kuulisitte hänen hengityksensä nyyhkytysten välissä. Kun paniikki pyrkii ulos edes jotain tietä.

Jos te laskisitte ne valvotut yöt, kun uni ei tule seuraavaa päivää miettiessä. Ne viiltelyt käsivarsissa, että edes hetkeksi saisi ajatukset johonkin muualle. Sen pelon, että taas jää yksin ja ulkopuolelle.

Jos te tietäisitte sen huolen määrän meidän vanhempien sisällä. Että lapsi jää yksin ja ulkopuolelle.

Avuttomuuden kun ei tiedä, miten tästä eteenpäin. Minkä jäljen nämä vuodet jättää lapseen. Pelon siitä, miten me perheenä tästä selviämme. Selviämmekö me? Miten voisimme palata päivään nolla ennen lapsemme ensimmäistä koulupäivää.

Jos olisit läsnä niinä hetkinä, kun istumme kouluterveydenhoitajalla, -psykologilla, - kuraattorilla, -lääkärillä, psykiatrian polilla, psykologin vastaanotolla, päivystävällä lääkärillä. Ja aloitamme taas alusta selvittää tilannetta uudelle ja uudelle ihmiselle.

Jos te ymmärtäisitte tekojenne seuraukset. Jos tuntisitte puoletkaan siitä hädästä mitä me tunnemme. Puoletkaan siitä kaikesta päälle vyöryvästä ahdistuksesta, mitä lapseni tuntee. Vaikeuden kohdata uusia ihmisiä ja luottaa, että kelpaa juuri sellaisena ihanana ihmisenä kuin on.

Mutta te ette ymmärrä. Että näe, kuule, aisti, tiedä. Te ette tunne.

Ja tiedätkö? En sitä toivoisi edes sinulle, aikuisuuden kynnyksellä olevan lapseni – ja meidän perheen elämän – pahimmalle vihamiehelle.

Pisara

Julkaisemme tekstin poikkeuksellisesti nimimerkillä. Toimitus.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Taidetta pimeyteen?

Lyhyet

Köyhyyden lisääntyminen ei ole mikään luonnonlaki

Olen jo jaksamisen äärirajoilla

Epäonnistuneet kannustukset kielikoulutuksessa

Lyhyet

Yletöntä vero- varojen tuhlausta

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.