Keskityttäisiinkö jo olennaiseen?

Keskisuomalaisen mielipidepalsta on täyttynyt viime päivinä poleemisista kirjoituksista, joissa kuntapoliitikot ovat väitelleet Suomen maahanmuuttopolitiikasta.

Hämmästyksellä olemme joutuneet seuraamaan, kuinka asia joka ei millään tavalla liity kaupunkilaisten asioiden hoitamiseen tai kaupungin päätösvaltaan on vallannut eräiden poliitikkojen mielet. Ovatko Irma Hirsjärvi (vas.) tai Tapani Mäki ja Teemu Torssonen (ps.) hakeutuneet kaupunginvaltuustoon hoitamaan jyväskyläläisten asioita vai pyrkiäkseen eduskuntaan? Siellähän maahanmuuttoon liittyvistä asioista päätetään.

Kaupunginhallituksen jäsen Torssosen mielipidekirjoituksessaan esittämä huoli siitä, että äärivasemmiston fokus on jossain muualla kuin suomalaisten hyvinvoinnissa pätee kyllä näköjään perussuomalaisiinkin.

Täällä todellisuuden kanssa kosketuksissa olevassa vasemmistossa kyllä tiedetään, että valtuusto päättää muun muassa lasten oikeudesta saada varhaiskasvatusta ja siitä, paljonko se maksaa.

Tulevalla valtuustokaudella pitäisi tehdä myös jotakin joukkoliikenteen lippujen hinnoille, jotka ovat etenkin saadun reittivalikoiman ja aikataulujen puolesta suurten kaupunkien kalleimmat.Myös keskustan kehittäminen vaatii valtuustolta erityistoimenpiteitä, ettei yhtään useampi liiketila autioidu ja useampi yrittäjä perustaisi ravintolansa tai liikkeensä keskustaan.

Työväenpuolue ilman sosialismia eli persut ja sosialistipuolue ilman työväkeä eli vasemmistoliitto voisivat seuraavaksi tuoda näkyviin mielipiteensä näiden kysymysten ratkaisemiseksi, jos siis lillukanvarsista mesoamiselta aikaa jää.

Maahanmuuttoviraston tilaston mukaan vuoden 2017 aikana on tähän mennessä käsitelty noin 66 000 oleskelulupahakemusta, joista 55 000 on ollut myönteisiä. Kansainvälistä suojelua on hakenut 7 000 henkeä, joista 2 900 on saanut myönteisen ja 3 000 kielteisen päätöksen.

Toistaiseksi kaduilla ei ole näkynyt Teemu Torssosen ja Tapani Mäen maalailemia terroristien, raiskaajien ja autonpolttajien joukkioita.

Ei ole myöskään syytä epäillä, etteikö Suomesta saisi kansainvälistä suojelua, jos sille on asialliset perustelut, vaikka Irma Hirsjärvi muuta väittääkin. Muutenkin saa tulla: tavallisen oleskeluluvan osalta myönteisiä on seitsemän päätöstä kahdeksasta. Säilöön otettu perhe ei Aamulehden mukaan edes perustellut turvapaikka-anomustaan erityisellä vainolla, vaan pariskunnan vaimon ex-miehen mahdollisella väkivaltaisuudella.

Tyhjän tynnyrin paukuttaminen voitaisiin siis lopultakin lopettaa ja keskittyä suomalaisten hyvinvoinnin kannalta oleellisiin asioihin.

Kimmo Ojala

toimitusjohtaja

varavaltuutettu (sd.)

Eetu Kinnunen

Jyväskylän Työväenyhdistyksen poliittinen sihteeri (sd.)

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Sote - saattaa tulla sotku

Haloo, Jyväskylän Torikunkku!

Miksi tarvittiin kansalaisaloite?

Vihreää metsäviisastelua

Hulevesimaksut perusteettomia

Lyhyet

Yle palvelee monia musiikkimakuja

Lyhyet

Kiinteistöverot pahentavat tilannetta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.