Kiihottaako tämä?

Joudun oikeudessa vastaamaan syytteeseen kansanryhmää vastaan kiihottamisesta. Minun epäillään syyllistyneen rikokseen Facebook-kirjoituksessa, jossa syytteen mukaan ”eri tavoin uhataan, panetellaan ja solvataan islaminuskoa tunnustavaa ihmisryhmää heidän uskontonsa perusteella”.

Kirjoitin tekstin, josta joudun oikeuteen, Nizzan terrori-iskun jälkeisenä päivänä 15.7.2016. Vaadin siinä toimenpiteitä, ettei tuon kaltaista iskua koskaan pääsisi tapahtumaan Suomessa.

Nizzan iskussa tunisialainen islamisti Mohamed Lahouaiej-Bouhlel ajoi rekalla Ranskan itsenäisyyspäivää juhlineeseen väkijoukkoon. Hän kaahasi väkijoukossa jopa 90 kilometrin tuntinopeudella kahden kilometrin matkan rantakadulla, jossa oli tapahtumahetkellä tuhansia ihmisiä. Poliisi ampui lopulta kuljettajan kuoliaaksi.

86 ihmistä kuoli, joukossa paljon lapsia. Haavoittuneita oli yli neljäsataa. Isis otti iskusta kunnian ja kerskui teollaan.

Kirjoitin, että ”terroristien päämäärä on levittää kauhua ja tuhoa, eivätkä he tunne armoa. Tarvitaan politiikkaa, joka ehkäisee tällaisen toiminnan. Vieläkö joku ajattelee, ettei tällaista voisi tapahtua täällä Suomessakin? Meillä Suomessa saattaa olla noin 3 000 potentiaalista terroristia, joiden henkilöllisyydestä tai olinpaikasta ei ole tietoa”.

Lisäksi kirjoitin, että ”kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja”.

Kielenkäyttö terrori-iskua seuranneina päivinä oli ylipäänsä kovaa. Maanpuolustuskorkeakoulun tutkija, kapteeni Antti Paronen totesi, että ranskalaisten pitäisi viimeistään nyt ymmärtää se, että he ovat islamilaisen valtion kanssa sodassa.

Helsingin Sanomissa julkaistiin viime vuonna, tarkemmin ottaen 21.1. 2015 artikkeli otsikolla ”Ovatko kaikki terroristit muslimeja – kuusi kysymystä terrorismista ja Euroopan muslimeista”.

Jutussa luki sanasta sanaan se sama lause, jonka käyttämisestä minulle rapsahti syyte. HS kirjoitti, että ”yleisesti käytetyn lausahduksen mukaan kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja”.

Valtakunnan päälehden tekstistä kukaan ei kiihottunut eikä tehnyt rikosilmoitusta. Kun minä totesin kirjoituksessani täsmälleen saman, siitä joku kiihottui ja väsäsi rikosilmoituksen. Rikosilmoituksen tehneen motiiveja voi vain arvailla.

Millainen pykälä oikeastaan on tuo kiihottaminen kansanryhmää vastaan? Milloin sitä käytetään, miten sitä tulkitaan ja keihin sen käyttö kohdistuu? Onko se eliitin, vihervasemmiston ja median keino pelotella ja vaimentaa ne äänet, joiden he kuvittelevat olevan epäsopivia yleiseen ilmapiiriin?

Minun mielestäni tulevassa oikeudenkäynnissä on kyse paljon isommista asioista kuin Facebook-tekstistäni. Kyse on myös paljon isommista asioista kuin kaikista viime vaaleissa Perussuomalaisia äänestäneistä ihmisistä, joiden äänenä minä ja muut perussuomalaiset eduskunnassa ja hallituksessa työskentelemme.

Kyse on ennen kaikkea siitä, olemmeko me Suomessa ja laajemminkin länsimaissa lipumassa kohti sellaista yhteiskuntaa, jossa on vain yksi hyväksytty totuus tai mielipide, ja siitä eriävät kannanotot joko vaikenevat tai vaiennetaan?

Teuvo Hakkarainen

kansanedustaja (ps.)

Viitasaari

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Kotihoito edustaa varhaiskasvatuksen eliittiä

Lyhyet

Kohti tasapainoista kaupunkipolitiikkaa

Opettajani, miten puutut rasismiin?

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Oppilashuolto on ajettu alas

Keskustelua kiitos, ei kansankiihotusta

Vaalituloksen 80 ääntä peittoaa 101 ääntä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.