Mielipidekirjoitus

Laajempi avoimuus ratkaisu vallan keskittymiseen

Jari Colliander aprikoi kirjoituksessaan (KSML 17.3.) vallan karkaamista Jyväskylän kaupunginvaltuustolta muihin, suljettujen ovien takana toimiviin toimielimiin. Ratkaisuksi hän ehdottaa vallan keskittämistä valtuustolle.

Collianderin perusteena on, että toisin kuin muiden toimielimien, valtuuston toiminta on avointa. Ratkaisun ei tarvitse olla vallan keskittäminen ainoaan avoimeen toimielimeen, vaan avoimuuden laajentaminen lautakuntiin, kaupunginhallitukseen ja viranhaltijoiden tekemään valmitelutyöhön. Näin kuntalaisilla on mahdollisuus seurata päätöksentekoa ja osallistua aiheesta käytävään keskusteluun nykyistä laajemmin.

Olemme Collianderin kanssa samaa mieltä siitä, että virkamiesten valtaa ei saa kasvattaa luottamushenkilöiden kustannuksella.

Valtaa on kuitenkin mieluummin hajautettava kuin keskitettävä: Otetaan käyttöön osallistava budjetointi ja kuntalaiskysymys, tehdään käyttäjistä palveluiden ja asukkaista alueiden kehittäjiä. Lisäksi vaadimme, että julkisuuslakia pitää noudattaa kaikissa niissä yhtiöissä, joista kaupunki omistaa enemmistön.

Miika Hämynen

Keski-Suomen Piraattien pj.

piraattipuolueen puolue-

hallituksen jäsen

Arto Lampila

piraattipuolueen vpj.

kuntavaaliehdokkaat

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Vääriä väitteitä hallintarekisterista

Lyhyet

Lahja-kortit ovat ihan turhia

Hyvä kaveri samalle luokalle

Palkat julki - se tieto auttoi työ- elämässä

Mikä on lopulta totta viherseinästä?

Pitääkö sairaanhoitopiirin tuottaa voittoa?

Kissataide elähdytti maakunnan 1980-lukua

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.