Suomi ei voi olla maailman sosiaali- toimisto

Kansanedustaja Touko Aalto (vihr.) on ilmaissut, ettei viranomaisten tekemiin maa-arvioihin voi luottaa. Aalto on myös todennut, että mikäli turvapaikkahakemus todetaan perusteettomaksi ja hakija ei palaa vapaaehtoisesti, on hänelle silti syytä antaa tilapäinen oleskelulupa.

Mielestäni lausunto oli ennenkuulumaton merkittävässä asemassa olevan politiikolta. Kyseinen toiminta olisi täysin vastuutonta ja hallitsematonta. Turvapaikkahakemukset on jätettävä virkamiesten ja oikeuslaitoksen ratkaistaviksi, eikä tehdä niillä poliittista kauppaa.

Hiljattain Jyväskylässä tapahtunut poliisin vastustaminen mielenosoittajien toimesta on myös herättänyt huomiota.

Kun virkamiehen tekemää toimenpidettä vastustetaan, kertoo se täysin tekijöiden suhtautumisesta maahamme ja yhteiskuntaan. Siitä on lyhyt matka yhteiskuntarauhan rikkoutumiseen.

Kiristynyt ilmapiiri voi johtaa myös terrorismiin. Kyseinen toiminta on ehdottomasti kriminalisoitava ja ihmettelen, miksi se ei ylipäätänsä ole jo aikaisemmin sitä ollut Suomessa?

Vastaaviin tilanteisiin on puututtava, ennen kuin homma lähtee käsistä.

Valitettavaa on, että Suomessa pesivä sinisilmäisyys ei näe eikä ymmärrä näiden ilmiöiden seurauksia. Tämä on johtanut tilanteeseen, jossa asioita tapahtuu, mutta silti ollaan sokeita niiden suhteen.

Suomessa on tällä hetkellä noin 11 000 kielteisen turvapaikan saanutta ja lisää tulee. Mistä resurssit tähän kaikkeen ja ollaanko näissä asioissa hereillä?

Suomi ei voi olla maailman sosiaalitoimisto eikä odotuspaikka kaikille. Myöskään turvallisuusresurssit eivät riitä.

On kysymys vakavasta ilmiöstä. Yhteiskunta polarisoituu entistä enemmän ja seuraukset voivat olla jopa katastrofaaliset.

Tapani Mäki

maakuntavaltuutettu

kaupunginvaltuuston PS-ryhmän puheenjohtaja

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Nyt viikatteet töihin!

Lyhyet

Kieli ei ole neutraalia

Lyhyet

Moskovan kirjastot ja yliopisto rauhallisia

Kotihoito edustaa varhaiskasvatuksen eliittiä

Lyhyet

Kohti tasapainoista kaupunkipolitiikkaa

Opettajani, miten puutut rasismiin?

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.