Oikaisu Viitasaaren Seudun juttuun

Kirjoittajasta riippumattomista syistä keskiviikkona 20.9.2017 ilmestyneessä Viitasaaren Seutu -lehdessä oli virheitä ja täsmennyksiä vaativia asioita eläintenkouluttaja ja klinikkaeläinhoitaja Jenni Paanasesta kertovassa jutussa.

Eestinhevonen Andua ei tarvitse enää erityisesti kouluttaa ratsuksi, sillä se on saanut peruskoulutuksen Virossa ennen Suomeen tuloa. Andun kanssa Paananen tekee kuitenkin maastakäsin-harjoituksia, jotka vahvistavat ohjaajan ja hevosen välistä suhdetta ja luottamusta.

Paananen siedättää Andua myös uusiin, jännittäviin asioihin kuten erikoisesteisiin. Andu on aloittanut jo tuntihevosen työt, mutta harjoittelee sitä vielä pikkuhiljaa ja saa kokoajan varmuutta ja luottamusta ratsastajiin.

Siipolan tallilla Paananen pitää ratsastustunteja viikoittain ja välillä myös maastakäsittely-tunteja.

Paanasen Hassutassut -yrityksen toimitilat ovat Pihtiputaan Nuorten työpajan kanssa samassa rakennuksessa. Jenni Paananen on opiskellut kouluttamista huippueläinkouluttaja Tuire Kaimion johdolla, ei Paimion. Paananen on kouluttanut monenlaisia jyrsijöitä jutussa mainittujen rottien ja marsujen lisäksi.