Pääkirjoitus

Pääkirjoitus

Hiihto palaamassa suomalaisten lempilajiksi

Huomenna käynnistyvät Lahden Salpausselällä hiihdon MM-kilpailut – jo seitsemättä kertaa. Edelliset Lahden kisat vuonna 2001 jättivät Suomen urheiluhistoriaan synkeän doping-varjon vuosiki, mutta nyt hiihto näyttää jälleen saavuttaneen perinteisen asemansa suomalaisten lempilajina.Suurin osa hiihdon ystävistä seuraa lajia televisiosta mutta Keuruun SM-kisojen yleisömenestys antaa viitteitä siitä, että…

Pääkirjoitus

Syyt ja seuraukset näkyivät maanantain uutisvirrassa, kun peräkkäiset sähkeet kertoivat Etelä-Sudanin nälänhädästä sekä satojen pakolaisten ryntäyksestä Espanjan Ceutaan, jossa on Euroopan unionin ainoa maaraja Afrikassa.Rajan yli pyrkii lukemattomia epätoivoisia pakolaisia esimerkiksi Etelä-Sudanista. Maan sisällissodan etnisissä puhdistuksissa nälkiinnyttäminen on joukkotuhoase. Hallitus estää ruokakuljetuksia…

Nimellä

Pekka Mervola

Kun presidentistä tuli narri eikä herra

Viikonloppuna Ruotsissa ihmeteltiin Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin puhetta. Trump antoi ymmärtää Ruotsissa tapahtuneen karmeita.Presidentti luetteli Nizzaa, Pariisia ja muita terrori-iskujen kohteita. Ja sanoi oudot sanansa: ”Katsokaa, mitä tapahtui eilen illalla Ruotsissa. Ruotsissa. Kuka olisi uskonut, Ruotsissa?”Ruotsissa ei ollut tapahtunut mitään edellisenä iltana. Trump oli ehkä katsonut Fox-kanavan ohjelmaa, jossa puhuttiin rikollisuudesta Ruotsissa, mutta sekään ei selitä käsittämätöntä lausuntoa.Ruotsalaisten parissa alkoi Trumpin lausunnon jälkeen kiertää erilaisia naureskelevia ja Yhdysvaltain presidenttiä pölhöksi leimaavia vitsejä sekä verkkovideoita.Trumpin halveeraamisesta onkin tullut monissa länsimaissa ja erityisesti…

Keskisuomalainen puolustaa maan vanhimpana suomenkielisenä sanomalehtenä suomalaista kulttuuria, kansallista itsenäisyyttä, kansanvaltaa ja ihmisläheisyyttä.

Keskisuomalainen on puoluepoliittisesti sitoutumaton mutta ei tahdoton. Olemme vahvasti Keski-Suomen puolesta. Edistämme maakuntahenkeä ja keskisuomalaisten asiaa.

Keskisuomalainen on alueensa tehokkain ilmoitusväline. Se tarjoaa asiakkailleen menestymisen edellytyksiä.

Keskisuomalainen on laadukas sanomalehti, on hyötytietoa ja ainutlaatuisia uutisia. Jutuissa arvostetaan läheisyyttä ja paikallisuutta.

Keskisuomalainen uskoo inhimillisen uteliaisuuden myönteiseen voimaan: ihmisten ja yhteiskuntien kehittymiseen. Lehti puolustaa yksilönvapautta ja tarvittaessa kritisoi julkista vallankäyttöä ja päätöksentekoa.

Keskisuomalainen korostaa isänmaallisuutta, moniarvoisuutta, demokratiaa ja kansallisia perinteitä. Lehti edistää yritteliäisyyttä, tasa-arvoa ja koko maakunnan kehitystä. Keskisuomalainen pyrkii luomaan myönteistä elämänuskoa.

Tänä vuonna itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi kerromme monipuolisesti Keski-Suomen ja maamme historiasta. Keskisuomalaiselle itsenäisen Suomen juhlavuosi on tärkeä asia.

Yhteiskunnassamme on meneillään suuria uudistuksia. Sote- ja maakuntauudistus vaikuttavat julkisiin palveluihin ja liikennekaari autoiluun. Keskisuomalainen seuraa ja puolustaa alueen ihmisten etua näissä muutoksissa. Maakuntien itsehallinto on Keski-Suomelle historiallisen suuri mahdollisuus. Lehti haluaa sisällöllään olla luomassa myönteistä henkeä ja elämänuskoa Keski-Suomeen.