Pääkirjoitus

Pääkirjoitus

Arktinen neuvosto tuo Suomen osaamiselle tilaa

Napajäätiköiden kutistuminen nostaa merenpintoja kaikkialla maailmassa. Ikiroudan sulaminen voi vapauttaa ilmakehään kasvihuonekaasuja kuten paljon hiilidioksidia tuhoisampaa metaania. Jäiden sulaminen johtaa todennäköisesti meriliikenteen vilkastumiseen pohjoisilla väylillä, ja se kasvattaa ympäristökuormitusta ja onnettomuusriskejä. Jäämeri happamoituu, ja ilmastonmuutoksessa Arktis lämpenee keskimäärin…

Pääkirjoitus

Jyväskyläläinen kansanedustaja Touko Aalto lähtee tavoittelemaan puolueensa puheenjohtajuutta kesän puoluekokouksessa. Aalto aikoo näin ulosmitata valtakunnallisestikin huomiota herättäneen Jyväskylän vihreiden kuntavaalivoiton.Puheenjohtajuutta tavoittelevat myös kansanedustaja Emma Kari, helsinkiläinen tutkija Maria Ohisalo ja joensuulainen kansanedustaja Krista Mikkonen. Kyselyissä on toistaiseksi…

Nimellä

Pekka Mervola

Maakunnan lehtitaloa sukupolvesta toiseen

Sukupolvet vaihtuvat Keskisuomalaisen hallinnossa. Uudeksi lehtiyhtiön hallituksen puheenjohtajaksi nousi eilen Leena Hautsalo. Hän edustaa pitkää keskisuomalaista perinnettä eli on lehtiyhtiön hallituksen jäsen jo neljännessä sukupolvessa. Suku on ollut lehtiyhtiön asioissa aktiivisesti mukana Otto Kahelinista Eino Hautsalon kautta Eero Hautsaloon.Hautsalo on myös Jyväskylän Kesän puheenjohtaja. Maamme vanhimman kesätapahtuman johtavaan luottamustehtävään hänet valittiin viime keväänä. Hautsalo oli aikanaan Viitasaaren Musiikin ajan vetäjä. Voi sanoa, että terveysyhtiöitäkin johtanut Hautsalo tulee halutessaan olemaan yksi Jyväskylän ja Keski-Suomen keskeisiä vaikuttajia ja naisvaikuttajia.Eilen perjantaina pidetyssä yhtiökokouksessa pitkäaikainen…

Keskisuomalainen puolustaa maan vanhimpana suomenkielisenä sanomalehtenä suomalaista kulttuuria, kansallista itsenäisyyttä, kansanvaltaa ja ihmisläheisyyttä.

Keskisuomalainen on puoluepoliittisesti sitoutumaton mutta ei tahdoton. Olemme vahvasti Keski-Suomen puolesta. Edistämme maakuntahenkeä ja keskisuomalaisten asiaa.

Keskisuomalainen on alueensa tehokkain ilmoitusväline. Se tarjoaa asiakkailleen menestymisen edellytyksiä.

Keskisuomalainen on laadukas sanomalehti, on hyötytietoa ja ainutlaatuisia uutisia. Jutuissa arvostetaan läheisyyttä ja paikallisuutta.

Keskisuomalainen uskoo inhimillisen uteliaisuuden myönteiseen voimaan: ihmisten ja yhteiskuntien kehittymiseen. Lehti puolustaa yksilönvapautta ja tarvittaessa kritisoi julkista vallankäyttöä ja päätöksentekoa.

Keskisuomalainen korostaa isänmaallisuutta, moniarvoisuutta, demokratiaa ja kansallisia perinteitä. Lehti edistää yritteliäisyyttä, tasa-arvoa ja koko maakunnan kehitystä. Keskisuomalainen pyrkii luomaan myönteistä elämänuskoa.

Tänä vuonna itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi kerromme monipuolisesti Keski-Suomen ja maamme historiasta. Keskisuomalaiselle itsenäisen Suomen juhlavuosi on tärkeä asia.

Yhteiskunnassamme on meneillään suuria uudistuksia. Sote- ja maakuntauudistus vaikuttavat julkisiin palveluihin ja liikennekaari autoiluun. Keskisuomalainen seuraa ja puolustaa alueen ihmisten etua näissä muutoksissa. Maakuntien itsehallinto on Keski-Suomelle historiallisen suuri mahdollisuus. Lehti haluaa sisällöllään olla luomassa myönteistä henkeä ja elämänuskoa Keski-Suomeen.