Pääkirjoitus

Pääkirjoitus

JSN linjasi Ylen vaikeaa painostustapausta

Julkisen sanan neuvosto (JSN) tulkitsi torstaisessa päätöksessään, että Yleisradio taipui pääministeri Juha Sipilän (kesk.) painostuksen alla. Päätös syntyi äänin 6–6. Langettavaksi asian ratkaisi puheenjohtaja Elina Grundströmin kanta.Eduskunnan oikeusasiamies katsoi helmikuussa, että pääministeri Sipilä ei ollut esteellinen Terrafame-asiassa. Hän siis toimi asiallisesti eikä edistänyt asiattomasti…

Pääkirjoitus

Seuratoiminnassa on pyyteetöntä työtä tekeviä ihmisiä, joiden ansiosta maassamme on paljon urheilua, kulttuuria ja muuta kansalaistoimintaa. Näiden ihmisten työ tulee näkyväksi monissa tapahtumissa, vaikka seuraihmiset ovat harvoin itse parrasvaloissa.Tänään 40-vuotisuuttaan juhlii maan vanhin freestyleseura eli Jyväskylän Freestyleseura JFS. Laajavuori oli 1977 yksi uuden lajin eli freestylen mekoista.…

Nimellä

Pekka Mervola

Helsingin valtuusto on vahva valtapiiri

Tulevissa kuntavaaleissa valitaan jälleen poliittiset päättäjät maamme 311:een kuntaan. He ovat paikallisesti tärkeitä demokraattisia päättäjiä. Pienessä kunnassa päätösten mittasuhde on pieni ja suuressa suuri, mutta muuten valtuustojen tehtävät ovat samankaltaisia.Valtuustojen kokoonpanoissa on eri puolilla maata suuria eroja. Tämä ero näkyy mahdollisuudessa vaikuttaa alueen etujen hoitamiseen maan hallituksen, virkamiehistön ja muiden ylimpien päättäjien kanssa.Helsingin valtuuston vaikutusvalta on ainutlaatuista Suomessa. Valtuutettuna istuu 11 kansanedustajaa. Se on yksi enemmän kuin Keski-Suomella on kansanedustajia.Lisäksi Helsingin valtuusto on perinteisesti ollut poliittisten broilerien kasvattamo. Sieltä on levittäydytty tehtäviin…

Nimellä

60-vuotias unioni miettii suuntaansa

Sydämen äänellä puhuttelevaa puhetta

Ovatko norjalaiset aitoja hannuhanhia?

Turkki ja Bulgaria ovat myös riidoissa

Perimätietona oikea kysymys

Vastuu jää hiljennetylle opiskelija-asiakkaalle

Kirjastot palvelevat hyvin tasa-arvoisesti

SDP lähtee paalupaikalta, haastajat hakevat voittoa

Syyrian sota on lasten valtava katastrofi

Syvien taskujen skotit puntaroivat vaihtoehtojaan

Venäläisille rajoituksia ja Fimea Kuopioon

Keskisuomalainen puolustaa maan vanhimpana suomenkielisenä sanomalehtenä suomalaista kulttuuria, kansallista itsenäisyyttä, kansanvaltaa ja ihmisläheisyyttä.

Keskisuomalainen on puoluepoliittisesti sitoutumaton mutta ei tahdoton. Olemme vahvasti Keski-Suomen puolesta. Edistämme maakuntahenkeä ja keskisuomalaisten asiaa.

Keskisuomalainen on alueensa tehokkain ilmoitusväline. Se tarjoaa asiakkailleen menestymisen edellytyksiä.

Keskisuomalainen on laadukas sanomalehti, on hyötytietoa ja ainutlaatuisia uutisia. Jutuissa arvostetaan läheisyyttä ja paikallisuutta.

Keskisuomalainen uskoo inhimillisen uteliaisuuden myönteiseen voimaan: ihmisten ja yhteiskuntien kehittymiseen. Lehti puolustaa yksilönvapautta ja tarvittaessa kritisoi julkista vallankäyttöä ja päätöksentekoa.

Keskisuomalainen korostaa isänmaallisuutta, moniarvoisuutta, demokratiaa ja kansallisia perinteitä. Lehti edistää yritteliäisyyttä, tasa-arvoa ja koko maakunnan kehitystä. Keskisuomalainen pyrkii luomaan myönteistä elämänuskoa.

Tänä vuonna itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi kerromme monipuolisesti Keski-Suomen ja maamme historiasta. Keskisuomalaiselle itsenäisen Suomen juhlavuosi on tärkeä asia.

Yhteiskunnassamme on meneillään suuria uudistuksia. Sote- ja maakuntauudistus vaikuttavat julkisiin palveluihin ja liikennekaari autoiluun. Keskisuomalainen seuraa ja puolustaa alueen ihmisten etua näissä muutoksissa. Maakuntien itsehallinto on Keski-Suomelle historiallisen suuri mahdollisuus. Lehti haluaa sisällöllään olla luomassa myönteistä henkeä ja elämänuskoa Keski-Suomeen.