Pääkirjoitus

Pääkirjoitus

Suomen mansikan turvana ovat pian tiede ja nimisuoja

Mansikkakausi on käsillä, ja marjojen kypsyessä kypsyvät usein myös epäilyt niiden alkuperästä. Mansikoiden alkuperämaa on aina kerrottava, mutta siitä ei riitä takeeksi pelkkä myyjän vakuuttelu eikä siniristilippu, sillä pakkausrasiakin voi olla vaihdettu.Elintarvikkeiden suomalaisuus on myyntivaltti, joka ajaa huijareita vilpintekoonkin, sillä Euroopan elintarviketurvallisuusviraston EFSA:n keväällä…

Pääkirjoitus

Vuosi Afganistanissa on ollut verinen. YK:n Afganistanin avustusoperaatio Unama tilastoi, että tammi–kesäkuussa maassa surmattuja siviilejä on ainakin 1 662 ja haavoittuneita ainakin 3 581. Luku on korkein sitten vuoden 2009, jolloin siviiliuhreista alettiin pitää kirjaa. Yhdysvaltain johtama kansainvälinen liittoutuma soti siis Afganistanissa lähes vuosikymmenen, ennen kuin siviiliuhreihin ylipäätään…

Nimellä

Mirja Laukka-Kiikkala

Miten mökkiläisestä saa kaksoiskuntalaisen?

Suuret ikäluokat ja vähän nuoremmatkin muualle muuttaneet miettivät, josko osan työ- tai eläkevuosista asustelisikin entisessä kotikunnassa.Etenkin, jos kakkoskuntaan on pykätty pystyyn kesämökki, tai perikunta viettää kolhoosielämää syntymäkotinsa rannoilla.Tänäkin kesänä on uutisoitu, kuinka mökkiläisille pidetään seminaareja ja lomatansseja, kesämarkkinoiden tietopisteillä kerrotaan kunnan palveluista ja ylistyspuheita siitä, kuinka tärkeitä kesäasukkaat ovat.Kaksoiskuntalaisuudesta on puhuttu jo pitkään, mutta tässäkin lehdessä kerrottiin pari viikkoa sitten, ettei se niin yksinkertainen temppu olekaan.Tarvittaisiin vielä monenlaisia norminpurkutalkoita, että ihminen saisi halutessaan maksaa osan veroistaan mökkikuntaan. Sellaisia vapaaehtoisia…

Keskisuomalainen puolustaa maan vanhimpana suomenkielisenä sanomalehtenä suomalaista kulttuuria, kansallista itsenäisyyttä, kansanvaltaa ja ihmisläheisyyttä.

Keskisuomalainen on puoluepoliittisesti sitoutumaton mutta ei tahdoton. Olemme vahvasti Keski-Suomen puolesta. Edistämme maakuntahenkeä ja keskisuomalaisten asiaa.

Keskisuomalainen on alueensa tehokkain ilmoitusväline. Se tarjoaa asiakkailleen menestymisen edellytyksiä.

Keskisuomalainen on laadukas sanomalehti, on hyötytietoa ja ainutlaatuisia uutisia. Jutuissa arvostetaan läheisyyttä ja paikallisuutta.

Keskisuomalainen uskoo inhimillisen uteliaisuuden myönteiseen voimaan: ihmisten ja yhteiskuntien kehittymiseen. Lehti puolustaa yksilönvapautta ja tarvittaessa kritisoi julkista vallankäyttöä ja päätöksentekoa.

Keskisuomalainen korostaa isänmaallisuutta, moniarvoisuutta, demokratiaa ja kansallisia perinteitä. Lehti edistää yritteliäisyyttä, tasa-arvoa ja koko maakunnan kehitystä. Keskisuomalainen pyrkii luomaan myönteistä elämänuskoa.

Tänä vuonna itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi kerromme monipuolisesti Keski-Suomen ja maamme historiasta. Keskisuomalaiselle itsenäisen Suomen juhlavuosi on tärkeä asia.

Yhteiskunnassamme on meneillään suuria uudistuksia. Sote- ja maakuntauudistus vaikuttavat julkisiin palveluihin ja liikennekaari autoiluun. Keskisuomalainen seuraa ja puolustaa alueen ihmisten etua näissä muutoksissa. Maakuntien itsehallinto on Keski-Suomelle historiallisen suuri mahdollisuus. Lehti haluaa sisällöllään olla luomassa myönteistä henkeä ja elämänuskoa Keski-Suomeen.