Pääkirjoitus

Pääkirjoitus

Keski-Suomen kauniita järviä kelpaa kehua

Juhannuksena suomalaiset pakkautuvat perinteiseen tapaan rantojen äärille, kesämökeille ja kokkojuhliin. Vaikka viileä sää hillinnee uintihaluja, vesistöjen kauneutta halutaan ihailla Suomen suven yöttömässä yössä.Keski-Suomessa vesistöjen hyödyntämiseen on kenties koko Suomen parhaimmat olosuhteet. Keski-Suomea voi hyvällä syyllä nimittää sekä vesistö- että saaristomaakunnaksi. Maakunnan pinta-alasta…

Pääkirjoitus

Vahva naistrio pelasti puolueensa SDP:n pulasta ilmoittamalla halukkuutensa presidenttiehdokkaaksi. Näin puolue pääsi siitä piinasta, johon oli johtanut puoluejohdon toivomien ehdokkaiden Jutta Urpilaisen ja Eero Heinäluoman kieltäytyminen.Ehdokkuutta tavoittelevat nyt kansanedustajat Tuula Haatainen, Maarit Feldt-Ranta ja Sirpa Paatero. Elokuussa ratkeaa, kuka heistä pääsee ehdokkaaksi.Lisäväriä ehdokaskamppailuihin…

Nimellä

Inkeri Pasanen

Liput liehumaan!

Jospa liputettaisiin koko ensi vuosi! Näin ehdotti päätoimittaja Pekka Mervola tällä samaisella palstalla viime syksynä. Hän oli saanut kimmokkeen vieraillessaan Kanadassa, jossa punavalkoinen vaahteralippu oli näyttänyt liehuvan joka talon salossa yötä päivää (KSML 5.11.2016).Moinen vallattomuus on kaukana perinteisestä suomalaisesta liputuskulttuurista. Suomessa liputtamista valvoo sisäministeriö, ja laissa on säädetty muun muassa lipun epäkunnioittavasta käytöstä.Liputusaikakin on laissa tarkoin säädetty. Lippu on pyrittävä nostamaan aamunkoitteessa kello kahdeksan ja laskemaan auringon mennessä mailleen, kuitenkin viimeistään kello 21.Vain juhannus on tästä poikkeus: yöttömän yön kunniaksi liputus alkaa aattona kello 18 ja päättyy vasta…

Keskisuomalainen puolustaa maan vanhimpana suomenkielisenä sanomalehtenä suomalaista kulttuuria, kansallista itsenäisyyttä, kansanvaltaa ja ihmisläheisyyttä.

Keskisuomalainen on puoluepoliittisesti sitoutumaton mutta ei tahdoton. Olemme vahvasti Keski-Suomen puolesta. Edistämme maakuntahenkeä ja keskisuomalaisten asiaa.

Keskisuomalainen on alueensa tehokkain ilmoitusväline. Se tarjoaa asiakkailleen menestymisen edellytyksiä.

Keskisuomalainen on laadukas sanomalehti, on hyötytietoa ja ainutlaatuisia uutisia. Jutuissa arvostetaan läheisyyttä ja paikallisuutta.

Keskisuomalainen uskoo inhimillisen uteliaisuuden myönteiseen voimaan: ihmisten ja yhteiskuntien kehittymiseen. Lehti puolustaa yksilönvapautta ja tarvittaessa kritisoi julkista vallankäyttöä ja päätöksentekoa.

Keskisuomalainen korostaa isänmaallisuutta, moniarvoisuutta, demokratiaa ja kansallisia perinteitä. Lehti edistää yritteliäisyyttä, tasa-arvoa ja koko maakunnan kehitystä. Keskisuomalainen pyrkii luomaan myönteistä elämänuskoa.

Tänä vuonna itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi kerromme monipuolisesti Keski-Suomen ja maamme historiasta. Keskisuomalaiselle itsenäisen Suomen juhlavuosi on tärkeä asia.

Yhteiskunnassamme on meneillään suuria uudistuksia. Sote- ja maakuntauudistus vaikuttavat julkisiin palveluihin ja liikennekaari autoiluun. Keskisuomalainen seuraa ja puolustaa alueen ihmisten etua näissä muutoksissa. Maakuntien itsehallinto on Keski-Suomelle historiallisen suuri mahdollisuus. Lehti haluaa sisällöllään olla luomassa myönteistä henkeä ja elämänuskoa Keski-Suomeen.