Pääkirjoitus

Pääkirjoitus

Koulutus ei saa olla niukkuushyödyke

Suomi on tunnettu koulutuksen mallimaana. Nyt tuo asema ei ole enää itsestään selvä. OECD:n tuoreet tilastot kertovat, että Suomessa korkeakoulutettujen määrä on alle läntisten teollisuusmaiden keskiarvon. 1990-luvulla Suomi oli kärkisijoilla.Muut maat ovat nyt kirineet ohi. Suomi on jäänyt polkemaan paikalleen ja jäänyt jopa jälkeen. Mallimaan asemaa ei näillä eväillä säilytetä.Suomessa on panostettava…

Pääkirjoitus

Timo Ritakallio, 55, aloittaa ensi maaliskuussa Reijo Karhisen, 62, seuraajana OP-ryhmän pääjohtajana. Viime keskiviikkona julkistettu valinta ei ollut yllätys.OP on noussut vajaassa kolmessa vuosikymmenessä maamme pankkimaailman ykköseksi. Aiemmin se oli hajanainen ja paikallinen osuuspankkien ryväs. Vain Nordean kotipaikan siirtyminen Tukholmasta Helsinkiin voi uhata OP:n henkistä ylivoimaa.Karhisen…

Nimellä

Pekka Mervola

Kolumni: Vain valtio voi enää pelastaa STT:n

Kesäkuussa vuonna 1886 Tampereen ”ihanalla Pyynikillä” oli kokoontuneena 20 sanomalehtimiestä. He edustivat 15 lehteä maamme kovin nuoresta sanomalehdistöstä. Tai oikeastaan sanomakirjallisuudesta, kuten tuon ajan ihmiset lehtiään kutsuivat.Kokous oli ajan hermolla. Saksalaisen Siemensin Pietarin haaraliike oli avannut vuonna 1855 lennätinlinjan Pietarista Helsinkiin. Kahden seuraavan vuosikymmenen aikana lennätinverkkoa laajennettiin länsirannikkoa pitkin Tornioon ja sisämaassa Jyväskylään ja Kuopioon.Lehtimiehet keskustelivat Pyynikillä sähkösanomatoimiston perustamisesta, jotta lehdet saisivat nopeasti ja paljon uutisia kotimaasta sekä maailmalta. Olihan toimittajilla tuolloin tapana saksia toistensa juttuja omiin lehtiinsä. Siitä seurasi,…

Keskisuomalainen puolustaa maan vanhimpana suomenkielisenä sanomalehtenä suomalaista kulttuuria, kansallista itsenäisyyttä, kansanvaltaa ja ihmisläheisyyttä.

Keskisuomalainen on puoluepoliittisesti sitoutumaton mutta ei tahdoton. Olemme vahvasti Keski-Suomen puolesta. Edistämme maakuntahenkeä ja keskisuomalaisten asiaa.

Keskisuomalainen on alueensa tehokkain ilmoitusväline. Se tarjoaa asiakkailleen menestymisen edellytyksiä.

Keskisuomalainen on laadukas sanomalehti, on hyötytietoa ja ainutlaatuisia uutisia. Jutuissa arvostetaan läheisyyttä ja paikallisuutta.

Keskisuomalainen uskoo inhimillisen uteliaisuuden myönteiseen voimaan: ihmisten ja yhteiskuntien kehittymiseen. Lehti puolustaa yksilönvapautta ja tarvittaessa kritisoi julkista vallankäyttöä ja päätöksentekoa.

Keskisuomalainen korostaa isänmaallisuutta, moniarvoisuutta, demokratiaa ja kansallisia perinteitä. Lehti edistää yritteliäisyyttä, tasa-arvoa ja koko maakunnan kehitystä. Keskisuomalainen pyrkii luomaan myönteistä elämänuskoa.

Tänä vuonna itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi kerromme monipuolisesti Keski-Suomen ja maamme historiasta. Keskisuomalaiselle itsenäisen Suomen juhlavuosi on tärkeä asia.

Yhteiskunnassamme on meneillään suuria uudistuksia. Sote- ja maakuntauudistus vaikuttavat julkisiin palveluihin ja liikennekaari autoiluun. Keskisuomalainen seuraa ja puolustaa alueen ihmisten etua näissä muutoksissa. Maakuntien itsehallinto on Keski-Suomelle historiallisen suuri mahdollisuus. Lehti haluaa sisällöllään olla luomassa myönteistä henkeä ja elämänuskoa Keski-Suomeen.