Pääkirjoitus

Arvostettavaa sinnikkyyttä

Valkaman Taideviikot Jämsässä on jo käsite. Taideviikot käynnistyvät tänään jo 33:nnen kerran. Toisin kuin kulttuuritapahtuman nimi antaa ymmärtää, kyse ei ole vain muutamasta viikosta vaan tapahtumia riittää tasaista tahtia pitkälle syksyyn saakka.

Tapahtuma syntyi kulttuuriin vihkiytyneen jämsäläisen pariskunnan Liisa ja Jorma-Tapio Valkaman ideasta. Tosin he eivät ole vain käynnistäneet nimeään kantavaa kulttuuritapahtumaa vaan he ovat joka vuosi myös järjestäneet sen. Tämä on vaatinut runsaasti aikaa ja sinnikkyyttä sekä hyviä kontakteja. Taidepiirit hyvin tuntevina pariskunta on voinut kutsua nimekkäitä esiintyjiä kulttuuriviikoilleen.

Runsas kaksi vuotta sitten Valkaman Taideviikkojen järjestäminen jäi yksin Liisa Valkaman harteille puolison poismenon vuoksi.

On erityisen arvostettavaa, että Valkaman Taideviikot on silti pystynyt jatkamaan toimintaansa. Olisi toivottavaa, että tapahtuma saisi järjestäjikseen uusia voimia ja se säilyisi elävöittämässä paikkakunnan kulttuuritarjontaa.

Uusimmat

Pääkirjoitus

Eteläinen Afrikka on kuivumassa pystyyn

Epäselvyys ei tee lakipykälää turhaksi

Trump lupaa panna kaiken kuntoon Yhdysvalloissa

EU-kriittinen puhe sopii nyt perussuomalaisille

Perinteikäs Anttila piirsi kauppaan hienon kaaren

Tutkimustietoa ilmastosta tarvitaan koko ajan lisää

Kuka omistaa maiseman?

Kunnissa vielä paljon turhaa salailukulttuuria

Multian valtti on luottamus omaan tekemiseen

Yleistäminen ruokkii yleensä huonoja asioita

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.