Maan tapa on rikos, ei käytöskukkanen

Helsingin käräjäoikeus antoi keskiviikkona Nuorisosäätiön vaalirahoitusjutussa tuomionsa, mutta jälkinäytös on varmasti vielä odotettavissa. Ehdollisen tuomion saaneet säätiön entinen puheenjohtaja Antti Kaikkonen (kesk.) ja Raha-automaattiyhdistyksen entinen puheenjohtaja Jukka Vihriälä todennäköisesti valittavat tuomiostaan hovioikeuteen.

Tutkinta Nuorisosäätiön epäselvyyksistä on kestänyt pitkään, mutta perusteellinen tutkinta on ollut ehdottoman tärkeää. Kansalaisten luottamus vaalirahoitukseen ja puolueiden toimintaan on kokenut kovan kolhaisun säätiön sotkujen vuoksi.

Nuorisosäätiön ympärille kehkeytynyttä vaalirahoitusmenettelyä seliteltiin ja perusteltiin maan tavalla. Arvostelun herättyä epäilyttävät vaalituet ja taulukaupat pyrittiin kuittaamaan sillä, että näin on aina ennenkin tehty.

Nyt ei enää tehdä. Myös muut rahanjakajat ja säätiöt – kuten sosiaalidemokraatteja lähellä oleva Urheiluopistosäätiö – on nyt aiheellisesti nostettu luupin alle.

Helsingin kärjäoikeuden tuomiot tekevät nyt selväksi, että ”maan tapa” ei ole mikään käytöskukkanen vaan kyse on vakavasta rikoksesta.

Tuomio on tärkeä rajapyykki sille, että maan tapa ei ole hyväksyttävä tapa toimia. Useimmat kansalaiset ovat jo olleetkin tätä mieltä.

Uusimmat

Pääkirjoitus

Ongelma tarjolla joka ratkaisuun

Vihreiden ehdotuksia voi kokeilla Uudellamaalla

Biotalous tuo elinvoimaa koko Suomeen

Koulutus ei saa olla niukkuushyödyke

Kolumni: Työttömyyden hoidossa on edelleen tehtävää

Kolumni: Vain valtio voi enää pelastaa STT:n

Saksan vaaleissa päähuomio isojen puolueiden takana

Ritakalliolla edessä päätös OP:n linjasta

Koulutusvienti otti harppauksen eteenpäin

Lisärakentaminen hyväksi Jyväskylän ydinkeskustalle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.