Räty revitään nyt julkisesti paljaaksi

Kohu AKT:n puheenjohtajan Timo Rädyn ympärillä yltyy. Julkisuudessa repostellaan jo Rädyn yksityiselämää ja elämänvaiheita. Niistä on jopa arvostetussa sanomalehdessä koottu kokosivun henkilöjuttu, jonka sisältö oli tarkoitushakuista. Jutuilla todistellaan, kuinka mahdoton luonne Räty on. Niissä myös vihjaillaan kaikenlaista Rädyn ja Hilkka Ahteen aikaisemman hyvän suhteen ulottumisesta työelämästä yksityiselämään.

Rädyn ansiot AKT:n puheenjohtajana ovat jääneet varjoon. Räty on johtanut liittoa yli kymmenen vuotta. Hänen johdollaan liitto on tehnyt työntekijöilleen hyviä sopimuksia, vaikka välillä neuvottelutoiminta on ollut ylilyövän repivää. Liittonsa puheenjohtajana Räty on tehnyt juuri sitä työtä, mitä puheenjohtajan pitääkin. Nyt hän näyttää olevan kaatumassa liiton sisäisiin henkilösuhteisiin, joiden kaikkia taustoja emme tiedä. Asiassa käydään kovaa julkisuuspeliä, jossa osalla puhujista on ihka omia valtapyrkimyksiään.

AKT:n viestintäpäällikön tehtävästä dramaattisesti erotettu Ahde on käynyt omaa julkisuussotaansa Rätyä vastaan. Ahde on valinnut julkisuuden asiansa edistäjäksi. Hän on tunteisiin vetoavasti puhunut joutumisestaan kiusatuksi ja erotetuksi. Kyyneliä ei ole puuttunut.

Asetelma on Rädyn kannalta epätoivoinen. Työpaikkakiusaamista ei kukaan voi hyväksyä ja erityisen tuomittavaa se on ammattiyhdistysliikkeen kaltaisessa työpaikassa. Johtajatehtävissä oleva on myös altavastaaja silloin, kun koko mediakoneisto asettuu näennäisesti pienen ihmisen puolelle. Ahde on tässä tilanteessa symboli, kun kaikki kaunat purkautuvat Rätyä kohti.

Rädyn repiminen on ylittänyt kohtuuden rajat. Rätyä tirkistelevä sunnuntain henkilöjuttu Helsingin Sanomissa sai iltapäivälehdet jalostamaan aiheen loputtomaksi ihmissuhdedraamaksi. Se tosielämän tositeeveetä ja saippuasarjaa.

AKT:n olisi hyvä käsitellä nopeasti Rädyn asema puheenjohtajana. Muuten kohu jatkuu ja venyy. Ahteenkin olisi tyydyttävä odottamaan viranomaistutkinnan ja mahdollisen oikeudenkäynnin tulosta. Mediapeli on liian julmaa.

Uusimmat

Pääkirjoitus

Rakentaminen kertoo uskosta tulevaisuuteen

Tulorajavaatimuksia pitää alueellistaa

Tuntematon sotilas on herkkää kansallista kuvastoa

Yliopistokollegio näyttää kaapin paikan

Karstula näyttää mallia maaseudun elinvoimasta

Suomalaisuuden jykevä näyteikkuna

Vammaisten oikeus osallisuuteen on unohtunut

Yhdysvallat paukutti taas Unescon ovia

Sipilän sanat loivat jännitettä

Työttömätkin mukaan Keski- Suomen kasvuun

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.