Äänekoskelainen Grace Came Down haaveilee levyttämisestä - "Astuimme holvista maanpinnalle"

Grace Came Down on kolmen äänekoskelaisen kaveruksen bändi, jonka tavoitteena on levyttää ja keikkailla tulevina vuosina mahdollisimman paljon.

Äänekoskelaisella kolmen miehen kokoonpanolla Grace Came Down'illa oli viime viikonloppuna käsillä jännittävä ja odotettu hetki. Joulusta asti työstetty tuore musiikkivideo valmistui ja näki ensimmäistä kertaa päivänvalon.

– Tämä on ollut pitkä projekti ja välillä on tuntunut, ettei tästä tule yhtään mitään. Taustalla kun ei ole ollut mitään tuotantoyhtiötä, niin lähdimme aivan nollasta liikkeelle, kertoo bändin laulaja-kitaristi Jani Oksanen.

Uusi Even If -kappale on jämäkkä rokkibiisi, jonka tunnelmaa hartaasti työstetty video reippaasti välittää. Oksasen rinnalla bändissä bassoa soittava Jarkko Manninen ja rytmiä piiskaava rumpali Turo Jakonen ovat tyytyväisiä lopputuotteeseen.

– Biisi on tarina kaverista, joka voi heikosti ja etsii omaa paikkaansa elämässä, jossa mielikuvitus ja todellisuus sekoittuvat.

– Videolle on yritetty välittää tätä tuskaa ja pelkoa mahdollisimman syvällisesti. Jaksaminen ja mielenterveys ovat yksi tämän oravanpyöräelämän haasteista ja siihen tarvitsemme toinen toisiamme, Oksanen jatkaa.

Bändin kappaleiden luojana Oksanen kertoo, että musiikkivideon myötä kappaleeseen joutuu uppoutumaan aivan eri tavoin, kun miettii juonta videolle.

– Silloin tekstistä hoksaa, että tätähän tämä oikeasti tarkoittaakin. Sieltä tulee aika yllättäviäkin löytöjä.

Muutaman vuoden vanhalle äänekoskelaisbändille musiikkivideon julkaiseminen on suuri askel eteenpäin. YouTubeen ladatun videon kautta toivotaan näkyvyyttä ja menestystä tulevaan.

– Nyt astuimme holvin uumenista maanpinnalle, Oksanen viittaa Äänekosken vanhan Verotoimiston holvitiloissa olevaan treenikämppään.

Grace Came Downin taustalla ei ole suuria levy-yhtiöitä tai managereja. Bändiläisten mukaan nyt lähdetään matalalta liikkeelle ja katsotaan rauhassa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

– Viiden vuoden päästä voitaisiin soittaa Wembleyn stadionilla, miehet nauravat pilke silmäkulmassaan.

– Järkevästi unelmoiden viiden vuoden päästä toivoisimme saaneen kaksi levyä pihalle ja keikkailevamme säännöllisesti.

Bändielämää kukaan heistä ei ota liian vakavasti ja Oksanen kertoo arvostavansa, kuinka kiireisen arjen keskellä saa olla kavereiden kanssa yhdessä soittoharrastuksen kautta. Keikkailussakaan tärkeintä ei ole itsensä saaminen esille.

– Haluan esiintyessäni antaa yleisölle jotakin, jota tunnen sisälläni, Oksanen mietiskelee.