Äänekoskelainen Matti Hämäläinen on valtakunnan Virallinen Kylähullu

Tittelin moniosaaja sai tänään Leppävirralla Maaseutuparlamentin yhteydessä Sadonkorjuutorilla.

Koiviston kyläyhdistyksen puheenjohtaja ja puuhamies Matti Hämäläinen on valtakunnan 14. Virallinen Kylähullu. Tittelin moniosaaja sai tänään Leppävirralla Maaseutuparlamentin yhteydessä Sadonkorjuutorilla.

Maaseutuparlamentti 2017 on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Hämäläinen täyttää valintaraalin mukaan kaikki Kylähullulta vaadittavat kriteerit. Hän on ollut Koiviston kyläyhdistys ry:n puheenjohtajana vuodesta 2007 lähtien ja nostanut kyläyhdistystoiminnan Koivistolla uuteen kukoistukseen.

Hämäläinen on rohkeasti innostanut koko kylää tulevaisuutta kohti. Sydämen asiana on Koiviston kylän kehittäminen, yhteisen Seuratalon pitäminen kunnossa, koulun säilyttäminen kylällä ja harrastusmahdollisuuksien lisääminen omalla kylällä. Koiviston kylälle on saatu oma luontopolku, kaksi laavua taukopaikoiksi ja mahtavat ladut talvisin ympäri kylää. Hämäläinen osaa myös pitää suhteita yllä kaupungin päättäjiin ja naapuriseuroihin. Kotikylällä hänet tunnetaan myös taiteilijanimellä Alpiini Piiparinen.

Virallinen Kylähullu toimii Kylähullujen Killan puheenjohtajana kaksi vuotta. Kylähullujen Kilta koostuu kaikista tähän saakka valituista Kylähulluista. Kylähullu on oman kylän, asuinalueen, kotikunnan, maakunnan ja koko maaseudun pr-henkilö.