Biotalous- ja juustopäivät vauhdikkaasti käyntiin - "Yllätti, miten paljon nähtävää"

Biotalous- ja juustopäivät houkuttelivat jo avajaispäivänää yli tuhat messuvierasta Äänekosken Liikuntatalolle.

Äänekosken Liikuntatalolla toista kertaa järjestettävät Biotalous- ja juustopäivät houkuttelivat runsaasti väkeä tutustumaan kymmeniin messuosastoihin. Perjantaina alkaneille messuille astelivat laskurin mukaan 1000. ja 1001. vieraina Kauko ja Eila Lehtonen, jotka olivat innoissaan näkemästään.

- Tämä on ensimmäinen kerta täällä messuilla ja mielellämme lähdimme, kun kelikin osui kohdilleen. Yllätti, kuinka paljon täällä on nähtävää ja monenlaista toimintaa, Lehtoset kertovat.

Biotalous- ja juustopäivillä esillä nähtävillä on paljon eri järjestöjen ja yritysten tarjontaa. Liikuntatalon palloilusalista löytyy muun muassa äänekoskelaisen Leksan Lastun monipuolisia puutuotteita, joita messuosastolla oli esittelemässä Leena Porrassalmi.

- Meillä on esillä paljon monenlaisia esineitä, jotka soveltuvat hyvin vaikkapa merkkipäivälahjaksi. Puisia solmioita, kellokyniä ja kodin käyttöesineitä esimerkkeinä.

Porrassalmi oli messuilla näytteilleasettajana jo viime vuonna, mutta oli iloisesti yllättynyt, kuinka väki on lähtenyt tänä vuonna messuille liikkeelle.

- Todella hyvin on käynyt väkeä jo tänään ja uskon, että lauantai on vielä parempi.

Biotalous- ja juustopäivien järjestejä Pekka Häyhä on tyytyväinen tapahtuman ensimmäisen päivän saldoon. Vieraita on käynyt tavoitteiden mukaan ja palaute on ollut positiivista.

- Näytteilleasettajia on yli viisikymmentä, joka on puolet enemmän kuin vuosi sitten. Uskon siihen, että lauantaina saadaan kunnon yleisöryntäys aikaiseksi ja perjantainakin väkeä on ollut jo paljon liikkeellä.

Viime vuonna messujen harmiksi sattui kylmä ja sateinen sää, josta ei ollut tietoakaan nyt perjantaina, kun lämpömittari hätyytteli hellerajaa. Häyhä on luottavaisin mielin koko tapahtuman onnistumisen suhteen.

- Toivotaan, että tämä jatkuu samanlaisena myös huomenna. Nyt ei voi olla kuin tyytyväinen!

Biotalous- ja juustopäivät jatkuvat Äänekosken Liikuntatalolla lauantaina kello 10 alkaen. Ohjelmassa on messuosastojen lisäksi useita asiantuntijapuheenvuoroja, kuten VTT:n Jani Lehmosen, Eco Energy SF:n Tomas Norrenan, CP Kelcon Oliver Ruppertin ja Jani Lehmosen materiaalinäytteitä koskevat puheenvuorot. Lisäksi messuilla esiintyvät Äänekosken harmonikkakerho, Koskelan viihdelaulajat ja kilpatanssipari Ada Varstala ja Antti Kapanen.