Biotuotetehtaasta valmiina jo yli 80 prosenttia: "Työmaavahvuus 3200 henkilöä"

Äänekoskelle rakennettavasta biotuotetehtaasta on projektijohtaja Timo Merikallion mukaan valmiina 87,4 prosenttia.

Äänekoskelle rakennettavan biotuotetehtaan rakennustyöt ovat edenneet aikataulussa. Keskiviikkoiltana Äänekosken kaupungintalolla järjestetyssä yleisötilaisuudessa yli miljardin euron hankkeen projektijohtaja Timo Merikallio kertoi, että työmaalla siirrytään hiljalleen tehtaan koekäyttövaiheeseen.

- Tällä hetkellä työmaavahvuus on 3200 henkilöä ja on koko projektin huipussaan. Hiljalleen painopiste siirtyy koekäyttöön ja samalla myös työmaalla väkimäärä alkaa laskemaan.

Hankkeesta on projektijohtajan mukaan valmiina nyt 87,4 prosenttia ja biotuotetehdas etenee vahvasti kohti tämän vuoden kolmannella neljänneksellä tapahtuvaa käynnistystä. Osa tehtaasta käynnistyy jo aikaisemmin.

- Kevään aikana otamme käyttöön uuden kuivauskoneen ja jätevedenpuhdistamon. Lisäksi aloitamme kemiallisen veden valmistuksen, Merikallio kertoo liki täydelle valtuustosalille tehdashankkeesta kiinnostuneita.

Äänekosken biotuotetehdas on Suomen metsäteollisuushistorian suurin yksittäinen investointi. Metsä Fibre ilmoitti investointiaikeistaan vuoden 2014 huhtikuussa ja rakennustyöt Äänekosken nykyisen sellutehtaan kyljessä alkoivat vuotta myöhemmin.