Eloriehassa ohjelmaa koko illaksi

Koko perheen Elorieha valloittaa tänään perjantaina Keskus- ja Rantapuiston. Esiintymislavan show’t koetaan rannassa, jossa lauteille nousee muun muassa Kurkiaura, Äänekosken Laitakaupungin Orkesteri, teatteriesitys Konkelot ja irlantilaisen tanssin esitys.

Perinteistä Eloriehaa vietetään tänään perjantaina Äänekosken Keskus- ja Rantapuistossa. Kuudelta käynnistyvässä tapahtumassa ohjelmaa riittää läpi illan ja nähtävää sekä koettavaa koko perheelle.

Eloriehan päälava on tänä vuonna Rantapuistossa ja sen myötä Äänejärven rantamaisemissa pääsee nauttimaan muun muassa Äänekosken Laitakaupungin orkesterin ja Kurkiauran musisoinnista, stand up -komiikasta ja irlantilaisesta tanssista. Lavaohjelman lisäksi rannasta löytyy muun muassa alpakoita, traktoreita, armeijan koneita, ralliautoja, tivoli, temppurata ja valtavan paljon muuta.

Yksi Eloriehan vuosittaisista vetonauloista on legendaarinen pehmokoiranäyttely Rantapuistossa, jossa kymmenien karvaturrien joukosta valitaan illan voittaja.

– Näyttely on vuosittain aivan järjettömän suosittu! Ei ole kahta sanaa siitä, etteikö pehmokoirakisaa järjestettäisiin tänäkin vuonna, innostuu kilpailun taustalla vaikuttava Tarja Pullinen.

Puoli kymmeneen asti illalla jatkuva tapahtuma tarjoaa nähtävää aivan loppuun saakka. Keskuspuistossa ja sen tuntumassa kymmenet toimijat esittelevät toimintaansa ja aivan aukion ytimessä olevalla lavalla pääsee laulamaan läpi illan esimerkiksi karaokea.

Keskusaukion vierellä, kaupungintalon parkkipaikalla nähdään tänäkin vuonna huippusuosittu VPK:n järjestämä pukkitappelu. Seitsemältä käynnistyvässä pukkitappelussa kaksi ottelijaa ottavat toisistaan mittaa vesialtaan päälle viritetyllä tukilla. Voittaja on se, joka seisoo viimeisenä tukin päällä.

– Viime vuonna oli valtavan kovaa vääntöä ja tänä vuonna meno tuskin ainakaan laimenee. Sellainen muutos on tehty sääntöihin, että naiset ja miehet ovat tänä vuonna omissa sarjoissaan, kertoo pukkitappelun puuhamies Joel Rahkonen.

Pukkitappeluun osallistuville Rahkosella on karu kannustusviesti.

– Vesi on ainakin yhtä kylmää kuin viime vuonnakin!