Huima ennakkosuosikin kimppuun sunnuntaina

Huima palasi voittokantaan koripallon miesten I-divisioona B:ssä viime keskiviikkona. Jyväskylän Weikot kaatui herhiläisten erinomaisen esityksen jälkeen selvin lukemin Liikuntatalolla.

Ansaitun loppuviikon loman jälkeen joukkue alkaa tällä viikolla keskittymään sunnuntaina kaatamaan Bisonsin Loimaalla.

- Neljän päivän loma tuli varmasti kaikille tarpeeseen, pelattiin 18 päivään viisi peliä ja paljon on myös treenattu sitä ennenkin. Tällä viikolla koitetaan sitten miettiä jotain uutta tulevaan peliin, koko ajanhan meidän pitää kehittyä ja parantaa peliä, Juha Sten miettii.

Loimaalaiset listattiin kauden alla sarjan suurimmaksi ennakkosuosikiksi, ja joukkue onkin aloittanut kauden vakuuttavasti voittamalla kuudesta ensimmäisestä ottelustaan viisi. Sarjataulukossa Bisons onkin kärkisijoilla tasapisteissä kolmen muun joukkueen kanssa.

Aiemmilla kausilla ostojoukkueeksi profiloitunut Bisons on lähtenyt tähän kauteen uudistuneena, ainoastaan Jani Kivinen (6.7/2.5) ja Markus Lammela (2.5/4.0) ovat jäljellä kevään nousujoukkueesta.

Joshua Caldwell (21.8/9.8) on loimaalaisten ainoa amerikkalainen, ja puolet pelaajista ovat omia nuoria kasvatteja. Suureen rooliin ovat nousseet Lahdessa koripallo-oppinsa saaneet Sebastian Booker (13.7/5.5) ja Juho-Matti Henttonen (11.8/7.0).

Huima vahvisti Weikot kaatamalla asemiaan sarjan keskikastissa, jossa puolestaan neljä joukkuetta on tasapisteissä kolmella voitolla. Joni Pohjonen (17.0/7.6) on pelannut vahvan alkukauden Sami Mäntymaan (15.0/8.0) ohella. Henry Boyd (10.4/3.7) puolestaan on parantanut otteitaan peli peliltä.