Hymyä, jännitystä, askeleita ja tanssimusiikkia

Cotton eye Joe kaikui Telakkakadun koulun salissa Suolahdessa torstaina iltapäivällä, kun ysiluokkalaiset nauttivat omasta juhlapäivästään.

- Päivämme alkoi ruokasalissa juhlalounaalla, jonka valmisteluista huolehtivat Poken opiskelijat ja tarjoilusta oman koulumme oppilaat, kertoivat Nelli Kinnunen, Ida Päivinen, Anni Pasanen, Veera Malinen, Iisa Kortelainen, Krista Baltzar ja Venla Oksanen.

- Alkuruoka koostui salaateista, pääruokana oli paahtopaisti, perunat sekä kasvikset ja jälkiruokana lakritsileivos. Ruokailun lisäksi rehtori ja yksi oppilas pitivät juhlapuheet.

Perinteiset ysiluokkalaisten tanssit keräsivät juhlasalin täyteen kouluoppilaita ja tanssijoiden vanhempia. Tanssiaiset alkoivat perinteisesti cicapolla ja jatkuivat muun muassa piirissä tanssitulla valssilla, ysien omalla valssilla ja Telakan omalla versiolla Cotton eye Joe -kantrikappaleesta. Tilaisuus päättyi kaikkien yhteiseen letkajenkkaan.

- Tänään tanssijoita oli enemmän kuin koskaan aikaisemmin, 26 paria. Hieno juttu. Haluamme luoda oppilaiden kanssa yhdessä tästä tapahtumasta oikeat juhlatanssiaiset. Tuntuu, että nuoret ovat oikeasti tässä mukana, rehtori Mika Lehtonen myhäilee.