Lättähattu vei lapset elämysmatkalle

- Jännittää hirveesti, 5-vuotiaat Anisa Abaidi ja Taika-Tuuli Bister kihelmöivät aamulla lättähatussa, jonka kyytiin nousi yhteensä noin 200 Karhunlähteen ja Mikonpuiston päiväkotien lasta.

Lättähattu starttasi S-marketin seisakkeelta kohti Suolahtea. Mukaan pakattiin tietysti myös eväät, ja perillä oli luvassa jäätelöäkin.

Jännityksestä huolimatta Anisa ja Taika-Tuuli oivat innoissaan retkestä. Anisa kertoi matkustaneensa junalla kaksi kertaa aiemmin. Taika-Tuulille kuten varmasti monelle muullekin junamatka oli ihka ensimmäinen.

- Jokohan kohta lähdetään? Matkalla voidaan katsella maisemia ja autoja, tytöt suunnittelivat.

Päiväkodeille lättähattumatka oli iso juttu. Elämysmatka päätettiin järjestää 100-vuotiaan Suomen juhlavuoden hengessä. Myös iso joukko vanhempia oli tullut saattelemaan lapsia matkaan.

- Lapset ovat odottaneet matkaa jännittyneinä. Junamatkalla emme ole koskaan ennen olleet. Syömme eväitä Suolahdessa ja vielä paluumatkallakin. Päiväkodin lounas nautitaan vasta myöhemmin päiväunien jälkeen, Mikonpuiston päiväkodin johtaja Merja Salminen ja Karhunlähteen päiväkodin varajohtaja Anu Talvilahti kertoivat lähtötohinoissa.

Liikennepäällikkö Aimo Kääriäinen seurasi hymyssä suin kiemurtelevien lapsijonojen nousemista junan kyytiin. Mukaan nosteltiin myös useita rattaita.

- On mukava katsoa pienten ihmisten ilmeitä. Ne ovat siltä väliltä, onko iloinen, hämmentynyt vai pelokas.

Lättähatulla matkaa taitettiin leppoisasti. Ainakin tehtaan kohdalla ja Paatelassa myös pysähdeltiin.