Lapset lauloivat ja muistuttivat oikeuksistaan

Sadat lapset ilahduttivat kaupunkilaisia ja kaupungin päättäjiä laulamalla Äänekosken torilla ja kaupungintalon edustalla.

Äänekosken esikoululaiset ja osa pienemmistä päiväkotilaisista juhlisti valtakunnallista varhaiskasvatuksen päivää torstaina. Sadat lapset ilahduttivat kaupunkilaisia ja kaupungin päättäjiä laulamalla Äänekosken torilla ja kaupungintalon edustalla. Mukana olivat Suolahdesta Alkulan, Katvelan ja Kellosepän päiväkotien eskarit sekä Äänekoskelta Karhunlähteen, Mikonpuiston ja Teken eskarit ja pienemmät päiväkotilaiset.

Lasten sanoma tuli selväksi niin lauluissa kuin kylteissäkin. He esittivät kolme laulua, Tule ystäväksi näin, Piiri pieni pyörii ja Ystävälle tuttavalle. Plakaateissa muistutettiin lasten oikeuksista ruokaan, leikkiin ja liikuntaan, ystäviin, kotiin, äitiin ja isään ja rakkauteen sekä totta kai herkkuihin.

Valtakunnallista varhaiskasvatuspäivää vietettiin torstaina teemalla Vasu 2.0 – Mitä nyt tapahtuu?. Varhaiskasvatuksessa on meneillään toimintakulttuurin muutos, joka pohjautuu varhaiskasvatuslakiin ja valtakunnallisiin varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin sekä esiopetuksen opetussuunnitelmaan. Kaikki nämä asiakirjat selkeyttävät varhaiskasvatuksen tavoitteita, painottavat pedagogiikkaa ja korostavat lastentarhanopettajan työtä.

Lähde: Lastentarhanopettajaliitto